Home [njuz] Poslovi #za5 iz oblasti IT

Poslovi #za5 iz oblasti IT

196
0

Interaktivna besplatna predavanja o najinteresantnijim zanimanjima današnjice, pod nazivom “Poslovi #za5”, biće organizovana 10. aprila 2019. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu. Predavanja se realizuju u okviru velikog nacionalnog projekta za osnaživanje i edukaciju mladih Budućnost #za5 ima za cilj da inspiriše studente i srednjoškolce širom Srbije da iskoriste svoj potencijal i unaprede znanja koja će im pomoći u potrazi za poslom.

S obzirom da često možemo čuti kako je IT industrija jedna je od tri najveće izvozne grane trenutno u Srbiji i da je Niš jedan od važnijih gradova na mapi IT industrije, tema predavanja biće zanimanja iz ove oblasti. Mladi developeri i inženjeri će svim zainteresovanim studentima otkriti izazove ove industrije i da li su im (i koji) oblici (ne)formalnog obrazovanja značili na putu do uspeha. Šta se zapravo krije iza misterioznih engleskih naziva njihovih zanimanja, kako izgleda njihov radni dan i odgovore mnoge druga pitanja mladima će dati:

  1. Sara Pejić, Android Developer (TomTom)
  2. Sandra Jermenković, QA Automation Engineer (HTEC Group)
  3. Goran Mladenović, Director (NiCat – Niški klaster naprednih tehnologija)
  4. Mihajlo Marjanović, Web Developer (Future Forward)
  5. Miloš Stojanović, Medior Developer (Badin Soft)
  6. Jovan Soldatović, Technology Leader (Bad Sistems)

Svi zaniteresovani mladi se za interaktivno predavanje o zanimanjima u oblasti IT mogu prijaviti na sledećem linku: http://bit.ly/PosloviZa5IT .