OTVOREN POZIV ZA UPIS MA I PHD PROGRAMA NA CENTRALNO-EVROPSKOM UNIVERZITETU ZA SAMOFINANSIRAJUĆE STUDENTE

0

Centralno-evropski univerzitet (CEU) u Budimpešti raspisao je konkurs za upis na master i doktorske studije za školsku 2019/2020. godinu namenjen samofinansirajućim studentima. Rok za prijavu u ovoj etapi upisa je 1. maj 2019. godine.
Ukoliko ste zainteresovani za studije na CEU, molimo da svoje interesovanje izrazite popunjavanjem ovog upitnika.
Centralno-evropski univerzitet u Budimpešti je od svog osnivanja 1991. godine do danas stekao reputaciju prestižnog evropskog i svetskog univerziteta koji neguje multinacionalno i multikulturalno okruženje. U 2017. godini CEU je zauzeo 39. mesto na rang listi najboljih svetskih visokoškolskih institucija (Times Higher Education Best Young University Rankings).

Interdisciplinarni pristup kao metod učenja i istraživanja ima centralno mesto na ovom univerzitetu upravo zato što pospešuje kritičko razmišljanje i debatu među studentima i njihovim profesorima. Odnos studenata i profesora je 8:1, što znači da studenti mogu da ostvare dobar kontakt sa profesorima i sarađuju sa njima u toku školske godine.

Sa oko 1.448 studenata iz više od 115 zemalja, CEU zajednica je sačinjena od retke mešavine nacionalnosti, etničkih grupa i kultura što je čini idealnim okruženjem za ispitivanje tema “otvorenog društva” kao što su nove demokratije, sloboda medija, nacionalizam, ljudska prava i vladavina prava.

Univerzitet je akreditovan u Sjedinjenim Američkim Državama i u Mađarskoj i nudi čak 49 multidisciplinarnih programa, na 16 departmana za master i doktorske studije. Na CEU-u postoji i 20 istraživačkih centara. Obzirom na to da su oblasti izučavanja na ovom Univerzitetu uglavnom u domenu društveno-humanističkih nauka, studenti mogu da se prijave za neki od programa na departmanu za političke nauke, međunarodne odnose, ekonomiju, prava, studije roda, nacionalizma i brojne druge, a na CEU-u postoji i dve škole Poslovna škola (CEU Business School) i Škola javnih politika (School of Public Policy). Za više informacija u vezi sa dostupnim programima i departmanima možete pogledati ovde.

CEU ima i veliku alumni mrežu čiji su članovi aktivni u alumni klubovima u preko 68 zemalja. Alumnisti CEU-a često se zapošljavaju na visokim pozicijama u svojim državama, ali i međunarodnim organizacijama. Više od 200 alumnista CEU-a je na ministarskim pozicijama, oko 170 ih je zaposleno u nekoj od institucija Evropske unije, isto toliko u Ujedinjenim nacijama, a preko 300 je zaposleno u nekoj od međunarodnih organizacija kao što su Svetska banka, Organizacija za evropsku saradnju i bezbednost (OEBS) i brojnim drugim.

Informacije o neophodnoj dokumentaciji za prijavu možete pronaći na ovom linku.

Ukoliko želite da saznate više o procesu prijave, dostupnim programima i stipendijama možete doći u Beogradsku otvorenu školu (Masarikova 5/16) na individualne konsultacije koje je potrebno zakazati, slanjem poruke na mejl akademsko.savetovanje@bos.rs ili telefonom na broj 011 30 65 830 ili 063 687 763.

Previous articleInteraktivna besplatna predavanja na Ekonomskom fakultetu PRODAJA = ZANIMANJE #ZA5
Next articleUSF Gaming Fair powered by LG