Home [akcija] Meetup „Aplikacije koje menjaju naše navike“

Meetup „Aplikacije koje menjaju naše navike“

79
0

Pridružite nam se 3. aprila od 18 časova u našem habu gde ćemo kroz druženje sa predstavnicima startapova i Elektrotehničkog fakulteta razgovarati o izazovima pri pokretanju i razvoju jedne aplikacije. Naši gosti će pričati o biznis modelima za koje su se odlučili prilikom pravljenja aplikacije, kako su one uticale na njihovo poslovanje i navike njihovih korisnika, a najveći deo vremena je predviđen upravo za vaša pitanja i nedoumice.

Učesnici Meetup-a su:

Biljana Ždrale, Boostowski– Sam biznis model ovog startapa je zasnovan na plaćanju mesečnih licenci za korišćenje aplikacije od strane vlasnika maloprodajnih objekata.Kao i u svakom tehnološkom startapu, Biljana kaže da su najveći izazovi tehničke prirode, a među njima je najveći integracija sa kasama i brojačima ulazaka. Boostowski je u novembru 2018. bio jedan od pobednika„mtsstartap ubrzanja“, drugog ciklusa programa namenjenog preduzetnicima koji tek razvijaju svoju ideju, osvojivši novčani podsticaj u iznosu od 20.000 evra.

Vladimir Šijaković, VoZZi–Vladimir je direktor i osnivač VoZZi, mobilne aplikacije za pomoć na putu. Prva verzija aplikacije VoZZi, prvobitno nazvane Mile Cvik – Majstor na klik, lansirana je u leto 2017. godine. Predstavljala je digitalno rešenje za umrežavanje vlasnika automobila i auto servisera na teritoriji Srbije, koje omogućava najbržu, najkvalitetniju i transparentnu pomoć na putu u svako doba.Ova aplikacija trenutno broji preko 10.000 preuzimanja na Play Store-u i ima mnoštvo zadovoljnih korisnika.

Dražen Drašković, Elektrotehnički fakultet–Dražen je asistent Elektrotehničkog fakulteta na Katedri za računarsku tehniku i informatiku. Programiranje internet aplikacija, testiranje softvera i računarske mreže su samo neki od predmeta koje drži, a jedan od istaknutijih radova je napisao na temu „Realizacija mobilne aplikacije upotrebom Kotlin programskog jezika i računarskog oblaka“. Sem naučnog doprinosa, Dražen pomaže studentima fakulteta pri osmišljavanju i razvoju aplikacija, ali i na putu izlaska aplikacije na tržište.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane startape, preduzetnike i zaljubljenike u nove tehnologije uz prijavu na info@incentar.org