Home Saveti od iskusnih Poziv na obuku OTVORENI PODACI – EU projekat “Prevencija i borba protiv...

Poziv na obuku OTVORENI PODACI – EU projekat “Prevencija i borba protiv korupcije”

103
0

Pozivamo Vas na trodnevnu obuku o otvorenim podacima i njihovom korišćenju u borbi protiv korupcije, koja se održava u periodu od 11-13 februara, u Beogradu, u prostorijama Srpsko-korejskog informatičkog pristupnog centra (ul. Dobrinjska 11). Obuka je namenjena predstavnicima lokalnih samouprava, civilnog društva i medija, koji se u svom radu bave otvaranjem podataka, kao i njihovim korišćenjem za praćenje pojava, izradu analiza i drugih proizvoda.

Molimo vas da poziv prosledite kolegama za koje verujete da bi bilo dobro da učestvuju u obuci (do dva učesnika).

Cilj obuke je da učesnike upozna sa konceptom otvorenih podataka, stanjem u Srbiji i postojećim inicijativama za otvaranje podataka, kao i da predstavi standarde i inicijative za korišćenje otvorenih podataka u borbi protiv korupcije. 

U tom smislu, predavači — Đorđe Krivokapić iz SHARE Fondacije i Lejla Ibranović iz PriceWaterhouseCoopers — će detaljnije govoriti o:

  • praktičnim aspektima otvaranja podataka;
  • ulozi, potencijalu i regulatornom okviru otvorenih podataka;
  • mogućnostima korišćenja otvorenih podataka kao alata u borbi protiv korupcije.

Obuku organizuje EU projekat „Prevencija i borba protiv korupcije“, koji nastoji da ojača mehanizme za prevenciju i borbu protiv korupcije u skladu sa Nacionalnom strategijom za borbu protiv korupcije i Akcionim planom za poglavlje 23.

Projekat će snositi putne troškove i troškove smeštaja za učesnike koji dolaze van Beograda.

Molimo Vas da nam pošaljete potvrdu učešća na imejl: tatjana.ubavic@protivkorupcije.rs kao i ime/na predstavnika koji će učestvovati u obuci. Za dopunske informacije koje su vam potrebne možete nam se obratiti i na broj 011-403-84-60.