Home [njuz] Ministarstvo za dijasporu na sajtu Second Life

Ministarstvo za dijasporu na sajtu Second Life

51
0

sample_1.gifNastupom uživo pijaniste Ivana Tasovca, direktora Beogradske filharmonije, na jednom od najpopularnijih svetskih sajtova Second Life a kroz projekat «Serbia Under Construction», predstavljena je Srbija i Ministarstvo za dijasporu.Sajt Second Life je interaktivna trodimenzionalna simulacija sveta na kojem je Publicis grupa zakupila virtuelno ostrvo Srbija.

Takođe, Telekom Srbija, postala je prva domaća kompanija koja će se promovisati na tom sajtu, koji je 2003. kreirala kompanija Linden lab i koji trenutno koristi 8,5 miliona ljudi.

Na virtuelnom ostrvu Srbija moći će da se predstave i druge domaće kompanije, ali i svi relevantni događaji i ustanove koje su važne za promociju zemlje. U dalje planove i ideje oko razvoja i prezentovanja na ostrvu moći će da se uključe svi.

Ministarka za dijasporu Milica Čubrilo je izjavila da je Ministarstvo prepoznalo SL kao mogućnost da i na ovaj način stupi u kontakt sa našim ljudima koji žive u inostranstvu i kojima je Internet osnovno sredstvo komunikacije. Ovo je prilika da se na interesntniji i drugačiji način javnosti približi rad Ministarstva i pruži prilika da se oni u taj rad uključe. Ministarstvo za dijasporu želi da ide u korak sa savremenim trendovima i SL je samo jedan od projekata u koji ćemo se uključiti. Ministarka je pozvala sve zainteresovne da se prijave na konkurs za idejno rešenje zgrade Ministarstva i da svojim kreativnim idejama doprinesu da zgrada našeg Ministarstva u ovom virtuelnom svetu bude što lepše  i prijatnije mesto za posetu avatara. Na kraju je pozvala sve da joj se pridruže na Srpskom ostrvu.