Poverenje mladih u institucije – predstavljanje istraživanja

0

Šta prvo pomislite kada čujete izraz “institucija Republike Srbije”? U kojoj meri mladi imaju poverenja u Narodnu skupštinu Republike Srbije, Predsednika, Vojsku, Vladu RS ili neko od ministarstava? Koliko veruju Crkvi, Policiji ili lokalnim institucijama?

Krovna organizacija mladih Srbije poziva vas na konferenciju za mediju u sredu, 7. novembra od 12h u Medija centru (Terazije 3, mala sala M40).
Na konferenciji će biti predstvaljeno istraživanje o poverenju mladih u institucije. Realizovano je u periodu od 10. septembra do 20. oktobra na uzorku od 1280 ispitanika/ca).

Govornici:
Aleksandra Ilijin, OPENS
Stefan Đorđević, KOMS

Za sve dodatne informacije pišite nam na: office@koms.rs

Istraživanje je realizovano u okviru projekta “Premijerka otvara vrata – Mladi na Vladi!” i imalo je za cilj da utvrdi nivo poverenja mladih u institucije za mlade, centralne političke institucije u zemlji, politički sistem i oblik političkog uređenja, kao i uzroke poverenja ili nepoverenja.

Projekat “Premijerka otvara vrata – Mladi na Vladi!” finansira se iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada kako bi se ostvarili ciljevi Omladinske prestonice Evrope 2019.

Previous articleKonkurs za mini projekte – Mladi u inkluzivnom društvu kroz podizanje kapaciteta kancelarija za mlade za socijalno uključivanje mladih sa hendikepom
Next articlePrvo programersko takmičenje koje se bavi veštačkom inteligencijom- AIBG Belgrade