Home [ volontiranje ] Prijave za studentsku praksu – 170 mesta u jesenjem ciklusu

Prijave za studentsku praksu – 170 mesta u jesenjem ciklusu

269
0

Univerzitet u Beogradu – Centar za razvoj karijere u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poziva studente Građevinskog, Saobraćajnog, Mašinskog, Elektrotehničkog, Arhitektonskog, Rudarsko – geološkog, Pravnog, Matematičkog, Geografskog, Ekonomskog, Šumarskog, Tehnološko – metalurškog, Biološkog, Fakulteta političkih nauka, Fakulteta bezbednosti i Fakulteta organizacionih nauka da se prijave za obavljanje stručne prakse u sektorima i organima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, javnim preduzećima i stručnim ustanovama i agencijama iz resora Ministarstva.

U trećem i poslednjem ovogodišnjem ciklusu (novembar 2018 – januar 2019.) planirana je realizacija prakse za ukupno 170 studenata. Najviše mesta otvoreno je za studente tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu, a među institucijama koje su otvorile najveći broj mesta nalaze se „Aerodrom Nikola Tesla“, „Infrastruktura Železnice Srbije“, kao i sektori i organi Ministarstva.

Prijavljivanje za treći ciklus stručne prakse traje do 14. oktobra 2018. (14. oktobar u 23:59) i vrši se isključivo elektronskim putem na portalu www.studenstskapraksa.com . Potrebno je da student napravi korisnički nalog u zoni za studente i doda svoju biografiju, a zatim da odabere željenu poziciju iz baze praksi i izvrši prijavu. Studenti koji su se već registrovali na portalu ne moraju to da rade ponovo, već samo da odaberu praksu za koju žele da se prijave.

Studenti koji budu odabrani za obavljanje prakse u ovom ciklusu, moći će da je obave tokom perioda od 1. novembra do 31. januara 2019. godine. Trajanje prakse biće definisano za svakog studenta u skladu sa zahtevima odgovarajućeg studijskog programa i u dogovoru sa supervizorima prakse iz preduzeća i ustanova koje učestvuju u programu.

Stručna praksa u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje se drugu godinu za redom na osnovu potpisanog protokola o saradnji između Univerziteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Preko 500 studenata je kroz ovaj program obavilo stručnu praksu i tako steklo prvo radno iskustvo.

Institucije u kojima studenti mogu da obave praksu su:

1. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

2. Agencija za bezbednost saobraćaja

3. Građevinska direkcija Srbije

4. Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu

5. Agencija za upravljanje lukama

6. Srbija Kargo

7. Er Srbija

8. JAT Tehnika

9. Saobraćajni institut CIP

10. Železnice Srbije

11. Aerodrom „Nikola Tesla“ Beograd

12. Infrastruktura Železnice Srbije

13. Direkcija za vodne puteve

14. Direkcija za železnice

15. Republički geodetski zavod