Home [njuz] Vaterpolo omladinci prvaci Evrope

Vaterpolo omladinci prvaci Evrope

50
0

srbija.gifMladi srpski vaterpolisti nastavili su sa uspesima na međunarodnim takmičenjima. Omladinska vaterpolo reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje je održano na Malti osvojila je zlatnu medalju pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 11:9.

Golove za našu ekipu u duelu sa severnim komšijama postigli su Rackov (4), Šaponjić i Petković (2) i Vapenski, Ranđić i Ćuk (1).
– Radili smo naporno tri meseca, igrači su imali puno motiva da postanu evropski prvaci i momcima čestitam na uspehu, jer su pokazali da su najbolji.
Naš prevashodni cilj je da stvaramo igrače i smatram da iz ove selekcije u budućnosti možemo da računamo na nekoliko novih A reprezentativaca.

Što se tiče finala ono je kao i svaki odlučujući meč bio nervozan i napet sa puno grča. Posle ispuštenog vođstva od 5:2, ipak smo uspeli da se vratimo u igru pošto je presudila naša veća želja, borbenost i zalaganje – rekao je selektor Srbije Nenad Vasilovski.

Sportski direktor VSS Nenad Manojlović ističe da nije u euforiji zbog šampionske titule.
– U kontinuitetu osvajamo medalje na velikim takmičenjima i zlato nije uopšte bitno. Smatram da je ispred zlata najvažniji sistem koji nam omogućava da pravimo igrače za A reprezentaciju.

Iako ovi momci moraju još da rade da bi došli do cilja, mislim da Srbija ima svetlu budućnost. U oktobru nas očekuje još jedan veliki posao pošto ćemo napraviti plan i program rada za sve selekcije za 2008. godinu – kaže Manojlović.

Izvor: Glas javnost