Home [treninzi] Poziv za učesnike: INTERKULTURALNA OMLADINSKA RAZMENA

Poziv za učesnike: INTERKULTURALNA OMLADINSKA RAZMENA

312
0

VOLONTERSKI CENTAR VOJVODINE VAS POZIVA DA UČESTVUJETE NA Interkulturalnoj omladinskoj razmeni u Malom Iđošu (Vojvodina)
18. jul – 28. jul 2018. godine

Organizatori razmene:

  • Volonterski centar Vojvodine (Novi Sad)
  • Bezirksjugendwerk der Arbeiterwohlfahrt (Hanover, Nemačka)
  • Gwenilli (Kemper, Francuska)

Kratak opis razmene:
Kroz dugogodišnju saradnju, tri partnerske organizacije okupljaju mlade iz Srbije, Nemačke i Francuske sa idejom da kroz druženje i zajedničku svakodnevicu, aktivizam i spoznaju međusobnih sličnosti i različitosti, prošire svoje vidike, dožive i nauče nešto novo, ali i podstaknu na razmišljanje o mnoštvu pitanja.
Ove godine pozivamo vas na interkulturalnu omladinsku razmenu koja će se održati u vojvođanskom selu Mali Iđoš.
Tokom deset uzbudljivih dana otkrivaćemo kako težiti ekološkoj i društvenoj održivosti u multkulturalnoj zajednici. Pomagaćemo lokalnom stanovništvu u revitalizaciji farme koju posećuju mladi i kreiranju sadržaja za mlade na njoj. Očekujte svakodnevne jezičke animacije, kroz koje možete obnoviti ili steći osnove francuskog i nemačkog jezika, a važan deo programa zauzeće i interaktivne radionice o različitosti, solidarnosti, žvotu u zajednici i održivom razvoju. Volonterski centar Vojvodine i meštani Malog Iđoša sa kojima ćemo sarađivati potrudiće se da vam dočaraju kako izgleda život u Malom Iđošu, kroz radionice tradicionalnih rukotvorina, posetu Muzeju hleba, internaconalno veče, i druge aktivnosti. Očekuju nas i posete Novom Sadu i jezeru u Bačkoj Topoli.

Putovanje:
Učesnici samostalno organizuju svoj put do Malog Iđoša.

Smeštaj:
Učesnici će biti smešteni u gostinskoj kući Katai ( http://katai.rs/gostinska-kuca/ ), koja raspolaže sobama sa 3 – 6 kreveta, sa zasebnim kupatilima. Učesnici će se hraniti u restoranu u kući. Hrana će biti vegetarijanska. Od učesnika se očekuje da tokom razmene učestvuju u održavanju čistoće kuće.

Ko može da se prijavi?
Na razmenu mogu da se prijave zainteresovani mladi iz Srbije, uzrasta 15 do 25 godina.
Nacionalna grupa iz Srbije imaće 8 učesnika i 2 lidera.

Jezici razmene:
Delovi programa odvijaće se na jeziku neke od nacionalnih grupa, uz prevod na ostala dva (na primer, ako neko kaže nešto na francuskom, odmah potom prevodioci prevode misao na srpski i nemački). Ponekad će u upotrebi biti i engleski jezik.

Finansijski aspekat i uslovi za učešće:

  • Troškovi smeštaja i hrane u potpunosti su pokriveni.
  • Učesnici sami snose troškove puta, dok je učešće u razmeni besplatno.
  • Učesnici su u obavezi da tokom trajanja razmene budu zdravstveno osigurani.
  • Zanteresovani maloletnici sem popunjavanja prijavnog formulara do roka za prijavu moraju poslati i skeniranu potpisanu saglasnost roditelja/staratelja za učešće u razmeni. Ukoliko saglasnost ne bude poslata u predviđenom roku, prijava neće bti razmatrana.
    Imejl adresa za slanje saglasnosti je: konkurs@volontiraj.rs
  • Primer saglasnosti nalazi se na sledećem linku:
    https://drive.google.com/open?id=14vfyDaHb4zMp3ob1Pxn-IqgvmF-6fW3E

Link ka prijavnom formularu:
https://goo.gl/forms/TTU510l1MZJdDikr1


Rok za prijavu:

Popuniti prijavni formular najkasnije 22. maja 2018. godine u 23:59!