Home [konkursi] Konkurs Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst

Konkurs Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst

56
0

sample-31.jpgSterijino pozorje u Novom Sadu je, na osnovu odluke svog Upravnog odbora, raspisalo konkurs za originalni domaći dramski, a najbolje ostvarenje biće nagrađeno novčanim iznosom od 400.000 dinara, saopštio je direktor SP Miroslav Radonjić.

Ta institucija je odlučila da, prvi put u svom poluvekovnom radu, na takav 'konkretan način podrži domaću dramsku književnost i afirmiše domaći dramski tekst kao izvorno načelo na kojem je utemeljen festival Sterijino pozorje', rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije koji do 15. oktobra ove godine pošalju originalni tekst izvorno napisan na srpskom jeziku ili preveden na srpski s jezika nacionalnih manjina.

Tročlani žiri u sastavu Darinka Nikolić [predsednik], Svetislav Jovanov i Aleksandar Milosavljević, uzeće u obzir neobjavljene, neizvođene i nenagrađene dramske tekstove a SP preuzima prava na objavljivanje nagrađenog teksta u izdanjima Pozorja, kao i na njegovo praizvođenje.

Konkurs za originalni domaći dramski tekst je anoniman, radovi se šalju pod šifrom u pet primeraka na adresu: Sterijino pozorje [za konkurs], Ul. Zmaj Jovina 22”I 21000 Novi Sad, a odluka o najboljem radu biće saopštena u decembru.

Radonjić je podsetio i da u ovoj godini ističe mandat umetničkom direktoru Sterijinog pozorja Ivanu Medenici i dodao da bi, prema dogovoru u toj instituciji, novi umetnički rukovodilac festivala trebalo da bude 'stalno zaposlen na period od četiri godine'.

Kao i za prošlo Pozorje, izbor predstava za sledeći 53. festival obaviće tročlani selektorski tim koji bi trebalo da bude imenovan do 15. septembra, rekao je Radonjić.