Home [treninzi] Nacionalna laboratorija za društvene inovacije

Nacionalna laboratorija za društvene inovacije

116
0

Pokret gorana Vojvodine vas poziva na radionicu “Nacionalna laboratorija za društvene inovacije” koja će se održati u subotu, 17. marta 2018. godine u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode (Radnička 20a) u Novom Sadu.

 

Radionica će se baviti društvenim izazovima na putu ka regionalnom pomirenju i pokrenuće kreiranje inovativnih alata za postizanje mira. Tokom radionice bavićemo se temama:

-(ne)saradnje udurženja građana, medija i javnih institucija po pitanjima društvenih problema;
-pitanjem (ne)popularnosti teme mira i pomirenja u Srbiji;
-uticajem regionalnih omladinskih razmena na pomirenje;
-uloga tri sektora kada je u pitanju prekogranična saradnja;
-prekogranična saradnja poslovnog sektora, sa fokusom na socijalna preduzeća i njihov uticaj na koheziju u regionu

Radionicu će voditi Branislav Trudić ispred Pokreta gorana Vojvodine i Ilija Jovanović ispred Edukativnog centra Kruševac.

Aktivnost se organizuje u sklopu projekta “Podeljena prošlost, zajednička budućnost” koji Pokret gorana Vojvodine realizuje u partnerstvu sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke, uz podršku Evropske Unije.
Radionica počinje u 12 časova i traje do 18:00 časova, sa predviđenom koktel pauzom. Za sve koji dolaze izvan Novog Sada, predviđeni su putni troškovi.

Prisustvo na radionici potrebno je prijaviti na vlada@pgv.org.rs do 16. marta, do 12 časova. Potrebno je da pošaljete vaše ime, prezime i naziv organizacije / institucije koju predstavljate. U slučaju da su vam potrebni putni troškovi, molimo vas da navedete odakle dolazite i okvirnu procenu putnih troškova.