Home [ volontiranje ] KONKURS ZA VOLONTERE PROGRAMA OBRAZOVANJA

KONKURS ZA VOLONTERE PROGRAMA OBRAZOVANJA

119
0

Program obrazovanja koji organizuje udruženje građana “Centar za integraciju mladih“ otvara KONKURS ZA VOLONTERE PROGRAMA OBRAZOVANJA

Program obrazovanja je preventivni program koji ima za cilj uključivanje dece iz neformalnih naselja u obrazovni sistem. Program radi sa decom iz neformalnih naselja, predškolcima i prvacima, na teritoriji beogradske opštine Palilula.

Konkurs je otvoren za volonterske pozicije u dva segmenta:

  1. Terenski rad – podrazumeva rad u samim naseljima sa decom i porodicama: vođenje dece u obrazovnu ustanovu i nazad, medijacija između ustanove i porodica, motivacija dece i roditelja, vođenje na vannastavne aktivnosti (radionice, pozorište, ZOO vrt, igrališta i sl. kao i rad na pribavljanju dokumentacije i sl.)
  2. Radioničarski rad – podrazumeva radionice podrške u učenju na domaćim zadacima i savladavanju gradiva sa decom prvog razreda.

Volonterski angažman traje 3 meseca nakon čega je moguće produžiti ugovor. Angažman obuhvata 4 sata nedeljno u oba segmenta. Terenski rad se odvija uglavnom radnim danima, dok su radionice podrške u učenju vikendom u prepodnevnim satima. Prethodno znanje i iskustvo nije neophodno. Rad na terenu podrazumeva obuku o terenskom radu i niz drugih fakultativnih obuka i radionica u cilju jačanja kapaciteta terenskog tima. Sve vreme u toku rada na terenu, kao i u toku radionica, obezbeđena je mentorska podrška.

Osim novih znanja i iskustva, kao i oplemenjujućeg vremena provedenog sa decom, volonteri dobijaju i potvrdu o volontiranju, kao i pokriven Bus Plus u toku trajanja angažmana.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na: nemanja.marinovic.ppp@gmail.com ili posetiti naš sajt: www.cim.org.rs

Konkurs je otvoren do 20. marta.

Link za online prijavu: https://drive.google.com/open?id=1ryQMCzjGA1Rw6p7NElcj5APYt_5UaDdPNhPEtab4z4k