[ youth.rs ]

KONKURS ZA VOLONTERE PROGRAMA OBRAZOVANJA

Program obrazovanja koji organizuje udruženje građana “Centar za integraciju mladih“ otvara KONKURS ZA VOLONTERE PROGRAMA OBRAZOVANJA

Program obrazovanja je preventivni program koji ima za cilj uključivanje dece iz neformalnih naselja u obrazovni sistem. Program radi sa decom iz neformalnih naselja, predškolcima i prvacima, na teritoriji beogradske opštine Palilula.

Konkurs je otvoren za volonterske pozicije u dva segmenta:

  1. Terenski rad – podrazumeva rad u samim naseljima sa decom i porodicama: vođenje dece u obrazovnu ustanovu i nazad, medijacija između ustanove i porodica, motivacija dece i roditelja, vođenje na vannastavne aktivnosti (radionice, pozorište, ZOO vrt, igrališta i sl. kao i rad na pribavljanju dokumentacije i sl.)
  2. Radioničarski rad – podrazumeva radionice podrške u učenju na domaćim zadacima i savladavanju gradiva sa decom prvog razreda.

Volonterski angažman traje 3 meseca nakon čega je moguće produžiti ugovor. Angažman obuhvata 4 sata nedeljno u oba segmenta. Terenski rad se odvija uglavnom radnim danima, dok su radionice podrške u učenju vikendom u prepodnevnim satima. Prethodno znanje i iskustvo nije neophodno. Rad na terenu podrazumeva obuku o terenskom radu i niz drugih fakultativnih obuka i radionica u cilju jačanja kapaciteta terenskog tima. Sve vreme u toku rada na terenu, kao i u toku radionica, obezbeđena je mentorska podrška.

Osim novih znanja i iskustva, kao i oplemenjujućeg vremena provedenog sa decom, volonteri dobijaju i potvrdu o volontiranju, kao i pokriven Bus Plus u toku trajanja angažmana.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na: nemanja.marinovic.ppp@gmail.com ili posetiti naš sajt: www.cim.org.rs

Konkurs je otvoren do 20. marta.

Link za online prijavu: https://drive.google.com/open?id=1ryQMCzjGA1Rw6p7NElcj5APYt_5UaDdPNhPEtab4z4k

Exit mobile version