Home [njuz] Muzikon 2017 – HYPERCUBE

Muzikon 2017 – HYPERCUBE

83
0

muzikon vizual 2Kamerni orkestar Muzikon ove jeseni na Kolarcu započinje koncertnu sezonu HYPERCUBE. Ciklus od 6 koncerata počinje 30. novembra izvođenjem dela Antonina Dvoržaka i Edvarda Griga, a koncertmajstor će biti Aleksandra Stojiljković.

 

Prva koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon, HYPERCUBE, zamišljena je kao razvojno iskustvo kroz šest tematskih koncerata izuzetnih dela iz istorije klasične muzike. Naslov sugeriše drugačiju percepciju i razmišljanje izvan kutije. Odnosno, razvoj kreativnih ideja u sferi muzičke umetnosti.

Muzikon će do maja 2018. na sceni Kolarca predstaviti raznolika i uzbudljiva dela klasične muzike, a uz vrsne muzičare na sceni će se naći i mnogi gosti – koncertmajstori i umetnički rukovodioci koncerata iz Nemačke, Holandije, Austrije.

Svaki koncert će imati posebne goste, neka od velikih imena iz sveta muzike koja će podeliti scenu sa muzičarima Muzikona biće i Miloš Petrović (Bamberg Symphoniker), Jelena Ristić (Royal Concertgebouw, Amsterdam), dirigent Siniša Marković (dirigent i osnivač Youth Orchestra of Southeast Europe, Sarajevo), Jorg Winkler (Orchestra of the Maggio Musicale Fiorentino).

Najavljuju se i brojna iznenađenja, a na poslednjem koncertu gost će biti solistkinja Nataša Penezić, i trubač Aleksandar Solunac (prva truba Beogradske filharmonije).

HYPERCUBE sezonu će, uz zanimljive, atraktivne i uzbudljive koncerte, odlikovati i različite akcije i kampanje koje će promovisati kvalitetnu klasičnu muziku i sam orkestar Muzikon.

Uz inventivna iznenađenja, korišćenja digitalnih i elemenata novih tehnologija Muzikon će na nesvakidašnji način skrenuti pažnju na ono što se dešava na sceni Kolarca. I svojom sezonom HYPERCUBE pomeriti granice – u poimanju, prezentovanju i doživljaju klasične muzike.

Kroz promociju svakog koncerta Muzikon će posebno naglasiti kontekst i smisao kompozicija koje se izvode. Cilj je edukovanje i razvoj publike, kao i regrutovanje budućih poštovalaca klasične muzike.

Promotivni kompleti karata sa 20% popusta za seriju koncerata mogu se kupiti na biletarnici Zadužbine Ilije M. Kolarca po ceni od 3850 i 4800 dinara. Cena pojedinačnih ulaznica je 800 i 1000 dinara.

Sve novine u vezi sa orkestrom Muzikon, predstojećom koncertnom sezonom HYPERCUBE ali i drugačijim digitalnim rešenjima u realizaciji koncerta klasične možete videti na Muzikon fejsbuk stranici https://www.facebook.com/muzikonbg/.

Informacije o orkestru, sezoni i pojedinačnim koncertima mogu se pogledati na http://muzikon.co.rs/