Home Mladi su zakon! U toku realizacija projekta “Bivše stvari” podržanog u okviru programa “Mladi su...

U toku realizacija projekta “Bivše stvari” podržanog u okviru programa “Mladi su zakon”

186
0

U toku je realizacija projekta “Bivše stvari (Dragucin bluz)” Udruženja “Šta hoćeš“ iz Obrenovca, podržanog od strane Ministarstva omladine i sporta, kroz program “Mladi su zakon“, a preko Resurs centra Centar za građansko delovanje. Kada se na jednom projektu skupi tako veliki broj kreativnih ljudi različitih generacija teško je da izostane dobar rezultat. Okosnicu projekta čine pesme Dragana Babića Draguce, kantautora i književnika, oko čijeg je muzičkog stvaralaštva Udruženje “Šta hoćeš” sakupilo šarenu ekipu saradnika. Cilj projekta je da se u međusobnoj kreativnoj razmeni snime dva “live” video spota i kratki video dokument o projektu i isti distribuiraju putem TV MTS, svetske mreže i drugih zainteresovanih emitera.

Formiranje osnovnog benda koji će kreativno i saradnički pratiti Dragucu zahtevalo je dug proces odabira najboljih, a potpuno zainteresovanih mladih muzičara. Održano je ukupno šest proba na kojima je donesena odluka o pesmama koje će biti izvedene i snimljene, tako da ih svi osete i osete prostor za svoju kreaciju, a iskristalisalo se i javno ime projekta – “Bivše stvari”, kao i sastav benda koji čine: Sergej Sokolov (bend Moloa), gitare, Nebojša Ristić (bend Oslobodioci), bas gitara, Ana Miljojković, kontrabas, Natalija Lazić, prateći vokal.

Do sada je ostvarena tesna saradnja sa horom “Obrenovačke devojke”, koji čine uglavnom srednjoškolke, a koji deluje u okviru Centra za očuvanje tradicije i kulture “TENT”. Održano je dve probe sa celokupnim horom, da bi u jednom danu, zahvaljujući JP Sportsko-kulturni centar “Obrenovac” i Kancelariji za mlade Obrenovac, u sali Sokolskog doma bilo audio-vizuelno snimljeno dve pesme sa horom.

Ukupno je održano sedam snimajućih dana, snimljeno oko 65 časova materijala sa 4 HD kamere, održano 8 proba – kreativnih radionica i fotografisano od strane različith autora različith generacija preko 2.000 fotografija.

U toku je postprodukcija finalnih proizvoda projekta, nakon čega sledi njihova medijska promocija.

Promo video možete pogledati ovde.
Drugi promo video možete pogledati ovde.
Treći promo video možete pogledati ovde.