Home Mladi su zakon! Aktivnosti na projektu “Frendovanje – novi izazovi” i u oktobru

Aktivnosti na projektu “Frendovanje – novi izazovi” i u oktobru

87
0

Neformalna grupa “Prijatelji” i korisnici Gerontološkog centra Pančevo nastaviće svoje druženje i u oktobru u okviru projekta “Frendovanje – novi izazovi”, koji je podržan u okviru programa “Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta, preko Resurs centra Centar za građansko delovanje.

U oktobru će mladi volonteri sa intelektualnim teškoćama, članovi grupe “Prijatelji”, nastaviti da se druže sa korisnicima Gerontološkog centra svake srede, gde će izrađivati razne predmete i pripremati se za izložbu koja će biti organizovana krajem meseca. Tokom oktobra organizovaće se i izlasci u kafiće i poslastičarnice, kao i žurka povodom završetka projekta. Za organizaciju žurke (kupovina pića, pravljenje torte, izbor muzike i sl.) biće zaduženi isključivo učesnici projekta.

U oktobru je planirano i druženje sa decom iz Doma “Spomenak”. Tom prilikom učesnici na projektu imaće priliku da se upoznaju sa decom iz “Spomenka”, da sa njima podele utiske o realizovanim aktivnostima, i da pokažu radove koji su nastali tokom dva meseca druženja.