Home Mladi su zakon! U toku realizacija “Mladi su zakon” projekta “Za čistiji studentski dom”

U toku realizacija “Mladi su zakon” projekta “Za čistiji studentski dom”

183
0

Grupa mladih “EKODOM”, koju čine studenti Beogradskog univerziteta, je u prethodnim nedeljama započela realizaciju projekta “Za čistiji studentski dom”, podržanog od strane Ministarstva omladine i sporta, kroz program “Mladi su zakon“, preko Resurs centra Centar za građansko delovanje.

Cilj projekta je sređivanje dvorišta ispred Studentskog doma “4. april” na Voždovcu. Osim toga, studenti će imati i edukativne aktivnosti namenjene stanarima doma na temu zaštite životne sredine.

Realizacija projekta je započeta lepljenjem plakata u cilju promocije projekta. Zahvaljujući upravi, majstorima i studentima doma završena je prva faza projekta, koja je obuhvatala postavljanje pet novih kanti i pepeljare. Stare kante su uklonjene, jer su bile nepraktične i njihov broj je bio nedovoljan, što je uzrokovalo da se smeće i opušci od cigareta nađu svuda po dvorištu doma. Trudom i zalaganjem studenata smeće će se naći tamo gde mu je i mesto, a ne svuda oko nas. Zajednička akcija je bila uspešna, a o tome svedoče pozitivni komentari studenata doma.

Grupa mladih “EKODOM” poziva sve zainteresovane građane da im se pridruže 3. oktobra, u akciji sađenja žive ograde, kao i 5. oktobra na završnoj akciji koja obuhvata predavanje i radionicu u prostorijama Studentskog doma “4. april”.