POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena Luciernaga – Španija 10. – 20 jul 2017

0
Pozivamo vas da se prijavite na omladinsku razmenu ’’Luciernaga Project’’ na koji kao partneri španske organizacije  DeAmicita šaljemo 4 naša učesnika/učesnice uzrasta od 18 do 25 godine. Omladinska razmena će se održati u malom mestu Gargantilla del Lozoya blizu Madrida u Španiji od 10.-20. jula (10. dolazni, 20. odlazni dan).
 
Tema razmene je štićenje ljudskih prava, a fokus je na društvenim mrežama i digitalnom svetu. Tokom razmene koristiće se različite metode neformalnog učenja radi promocije i osvešćivanja o ljudskim pravima u Evropi i problemima koji postoje u ovom kontekstu, a glavna aktivnost će biti pravljenje velikog banera na kome će grupa na kružnom plantu napisati ’’No hate movement’’ a zatim će kroz organizovanje različite aktivnosti podizanja svesti u gradovima oko Gargantilla del Lozoya na taj baner dodavati reči, slike ili parole. Cilj ove razmene jeste da se mladi ljudi izraze na umetnički način o temama kao što su solidarnost, tolerancija, jednakost, a krajnji rezultat – veliki baner – biće podeljen na društvenim mrežama kao jedan od instrumenata podizanja svesti o važnosti ovih vrednosti u digitalnom svetu.                                                                     
 

 
U prilogu možete pročitati više o razmeni.
 
Poziv je otvoren za sve zainteresovane do ponedeljeka, 20. juna u 12 časova pre podne. Prijave koje pristignu kasnije neće biti uzete u razmatranje. 
 
Do prijavnog formulara se dolazi klikom OVDE
 
Najkasnije 21. juna ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije. 
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 270 evra. (Molimo vas dane kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni).
 
Za učešće u ovom programu preko Mladih Istraživača potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa). Ukoliko odustanete od učešća posle uplaćene participacije, ona vam neće biti vraćena.
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošaljete / donesete originale karata, a mi ih pošaljemo organizatorima u Italiju. To može potrajati i nekoliko meseci, najčešće od 2 do 4.
 
Pročitajte pažljivo opšte uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
Za dodatne informacije o razmeni možete na se obratiti Mladim istraživačima Srbije telefonom na 011/3116663 ili mejlom na lena.micic@mis.org.rs
 
 
Očekujemo vas!  

MLADI ISTRAZIVACI SRBIJE – Volonterski servis Srbije  

YOUNG RESEARCHES OF SERBIA – Voluntary Service of Serbia
Bulevar umetnosti 27, 11070 Belgrade

Previous articleJoš 4 dana za prijavu na konkurs za 130 zanimljivih pozicija za praksu za studente Univerziteta u Beogradu!
Next articleRails Girls Beograd radionica u julu- od ideje do aplikacije