Home [treninzi] Radionica: Evro-atlantske integracije: U očima srpskih medija – mitovi i činjenice

Radionica: Evro-atlantske integracije: U očima srpskih medija – mitovi i činjenice

51
0

atlantski-savet-srbijeU okviru projekta „Evro-atlantske integracije: U očima srpskih medija – mitovi i činjenice“ Atlantski savet Srbije 25. maja sa početkom u 18 časova organizovaće prvu u nizu radionica za mlade novinare i student završnih godina studija iz oblasti novinarstva. Ova radionica predstavlja inovativni i interaktivni vid neformalne edukacije i razmene iskustava u kome učesnici direktno uzimaju učešće u kreiranju i vođenju diskusije sa našim istaknutim i proslavljenim novinarima. Studenti završnih godina studija novinarstva i mladi novinari sa teritorije grada Beograda, biće osposobljeni i podstaknuti za prikupljanje podataka i analizu medija, na osnovu sugestija i smernica koje će im dati uvaženi predavači iz oblasti novinarstva ali i drugi gosti.

 

Njihov istraživački rad podrazumeva analizu najrelevantnijih medija, u zadatom periodu, po principu izdvajanja mitova i činjenica prisutnih u tekstovima i naslovima, a rezultate tih analiza periodično će dostavljati svojim koordinatorima koji će im u periodu trajanja projekta svakodnevno biti na raspolaganju. Prikupljeni autorski tekstovi i analize, biće objavljni u zborniku radova Atlantskog saveta Srbije.

Svi zainteresovani učesnici koji žele da uzmu učešće u predstojećoj radionici, mogu se prijaviti slanjem svog CV na adresu office@atlanticcouncil.rsdo utorka, 23. maja u 12 časova. Istog dana, izabrani učesnici biće obavešteni o svim neophodnim detaljima i agendi događaja.