Home [zabavnik] Kako objaviti knjigu i dobro zaraditi?

Kako objaviti knjigu i dobro zaraditi?

64
0

prodatiknjiguSusan Page, autorka britanskih bestselera Ako sam toliko divna, zašto se još uvek nisam udala i Sad kad sam udata, zašto sve nije savršeno? objavila je novi naslov Kako objaviti knjigu i dobro zaraditi!
Gospođa Page ukazuje kojih je 12 dvadeset jednostavnih koraka potrebno preduzeti da biste se obogatili. Na primer, korak br. 4: "Smislite neki fantastični naslov" ("Vreme koje vam je za to potrebno: 30 minuta odmah, i još 30 s vremena na vreme").
Korak br. 9: "Nađite nekog fantastičnog književnog agenta."
Susan Page tek u 12. koraku savetuje budućeg pisca da napiše knjigu ("Vreme koje vam je za to potrebno: minimum šest meseci").
Tačka br. 12 je najkraća od svih – zauzima otprilike četvrtinu strane.
Ali zato ima korisnih saveta u vezi s dizajnom: "Za čitaoce je značajno da se na poleđini knjige nalazi vaša fotografija. Oni žele da znaju kako izgledate."
Realizacija ove tačke će vam oduzeti poprilično vremena: "Žene će možda morati da nekoliko puta odu kod frizera… Važno je da fotografija bude u skladu sa sadržinom i atmosferom knjige“.
G-đa Page predlaže nekoliko poza: "Sedite na ljuljašku. Uzmite u naručje svoju ljubljenu kucu ili macu. Stanite ispred ružinog grma. Sklupčajte se na sofi."
Korak br. 17: "Proslavite dan kad vam je knjiga izašla iz štampe" ("Vreme koje vam je za to potrebno: dan, veče, vikend").
Ovo poglavlje sadrži savete u vezi s tim šta treba da očekujete kad vam poštar zazvoni na vrata: "Dobićete paket knjiga na kojem će pisati 'autorski primerci'. Naređajte ih na gomilu i slikajte se“.