Home [akcija] “INSTITUT SPECIJALNOG SUDA – SLUČAJ ĐINĐIĆ”

“INSTITUT SPECIJALNOG SUDA – SLUČAJ ĐINĐIĆ”

38
0

17353534 1325865347459894 2543339937662191145 nEvropsko udruzenje studenata prava i mladih pravnika (ELSA Beograd) poziva vas na tribinu “INSTITUT SPECIJALNOG SUDA – SLUČAJ ĐINĐIĆ”, u sredu, 22. marta u 19h , u amfiteatru III.

Nesumnjivo je da je slučaj ubistva predsednika Vlade Republike Srbije i dalje vrlo interesantan sa pravne tačke gledišta, posebno zbog obračuna sa organizovanim kriminalom. Institut svedoka saradnika, koji je uveden Zakonom o borbi protiv organizovanog kriminala 2002. godine, korišćen je upravo nakon ubistva premijera, a po ovom slučaju postupao je novoformirani Specijalni sud, koji je i formiran ovim zakonom.

 

O nastanku i radu Specijalnog suda, primeni instituta svedoka saradnika tokom suđenja pripadnicima zemunskog klana i dinamici samog ovog procesa govoriće:

Maja Kovačević Tomić, prvi portparol Specijalnog suda i sudija Vrhovnog kasacionog suda

Dragoljub Đorđevic, predsednik Advokatske komore Srbije i branilac Vladimira Milisavljevica iz zemunskog klana

Dođite i saznajte:

Na koji način je formiran Specijalni sud ?

Kakva je bila dinamika dokaznog postupka tokom ovog slučaja ? Koji su bili najveći problemi i izazovi na početku rada ovog suda ? Kako je u medijima prihvaćeno samo osnivanje suda i instituti koji su ga pratili?

Vidimo se u sredu!