Home [njuz] Sajam praksi u grčkim kompanijama

Sajam praksi u grčkim kompanijama

43
0

PosterU sredu, 22. februara 2017. godineu zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu biće otvoren konkurs za novi ciklus prakse u grčkim kompanijama i održan Sajam praksi u organizaciji Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu.

 

Na sajmu će učestvovati kompanije članice Helenskog privrednog udruženja Srbije koje već treću godinu zaredom u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu realizuju program tromesečne prakse za studente pod nazivom„Grčkom inicijativom do radnog iskustva“pod patronatom Ambasade Grčke u Beogradu.

Ove godine u programu učestvuju kompanije:“Eurobank”, “Piraeus”, Vojvođanska banka, Hotel AD Junior, „Mellon Serbia“,„Intelli“, „Eurofast Global“, „Kleman“ „Siamko Group“, „Inos Balkan“ „Congres Rental Podimates“ i „EKO Hellenic Petroleum“. Sa navedenim kompanijama Univerzitet u Beogradu ostvaruje saradnju u oblasti organizovanja i realizovanja studentske prakse, i one će u okviru ovog programaredovnim studentima osnovnih i master studija Ekonomskog, Pravnog, Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Mašinskog, Filozofskog, Fakulteta organizacionih nauka, Fakulteta političkih nauka, Fakulteta bezbednosti, Geografskog i Filološkog fakultetaponuditi da u prolećnom periodu obave praksu uz mentorsku podršku zaposlenih u navedenim kompanijama.

Pozivaju se studenti navedenih fakulteta da posetesajami direktno se informišu o detaljima konkursa i otvorenim pozicijama za praksu i iskoriste priliku da se posavetuju sa predstavnicima kompanija ali i Centra za razvoj karijere, koji će biti na raspolaganju studentima za sva pitanjaod 11 do 13 časova u prostorijama Kluba Univerziteta u Kapetan Mišinom zdanju (Studentski trg 1, Beograd).

Sajam počinje svečanim otvaranjem u 10časova obraćanjima predstavnika Uprave Univerziteta u Beogradu i Ambasade Republike Grčke, nakon čega će publika biti upoznata sa svim detaljima ovogodišnjeg konkursa, kompanijama učesnicama, načinom prijavljivanja i dosadašnjim iskustvima polaznika.

Konkurs će biti otvoren od 22. februara do 12. marta 2017. Prijavljivanje studenata će se obavljati preko portalawww.studentskapraksa.com

Selekciju kandidata će obavljati kompanije učesnice u periodu od 13.do 17. marta 2017. Program prakse će trajati od 20. marta do 19. juna 2017. Završna svečanost i dodela potvrda o obavljenoj praksi studentima organizovaće se krajem juna meseca.

Kroz program je do sada prošlo 42 studenata koji su kvalitet prakse u evaluacijama ocenili visokim ocenama, a najbolji su po obavljenoj praksi dobili posao.