Home [njuz] Glasanje zajednice za najbolji projekat “Social Impact Award” programa

Glasanje zajednice za najbolji projekat “Social Impact Award” programa

71
0

SIA onlajn glasanje1Konkurs za Nagradu za društveno preduzetništvo (Social Impact Award) ulazi u završnu fazu. Do 26. septembra svi zainteresovani mogu da glasaju za najbolje projekte putem veb sajta www.socialimpactaward.rs gde se može naći i više informacija o projektima. Najveće evropsko takmičenje posvećeno studentima kojim se promoviše društveno preduzetništvo ove godine se po drugi put održava u Srbiji. Posle 25 radionica koje su održane širom zemlje, uvodnu obuku o društvenom preduzetništvu je prošlo 250 mladih. Na osnovu ocena stručnog žirija, u finale je ušlo sedam projekata, a nakon tromesečne inkubacije, došlo je vreme da nagradimo najbolja četiri.

 

Svi projekti koji su ušli u uži izbor takmičenja imaju potencijal da ostvare pozitivan i direktan uticaj na društveno okruženje. Među predloženim idejama su programi namenjeni mladima, starima i ugroženim grupama, kao što su:

– ekonomsko osnaživanje žena koje su preživele porodično nasilje,
– smanjenje utroška električne energije ozelenjavanjem ravnih krovova,
– obezbeđivanje pristupačnih obroka starima u Sremskim Karlovcima,
pružanje psihološkog i karijernog savetovanja socijalno ugroženim mladima,
– obezbeđivanje radno-okupacione terapije osobama sa neurozama,
– upošljavanje žena širom Srbije i kreiranje ekološki održivog tekstilnog brenda,
– promocija kulture i razvijanje kritičkog mišljenja kroz pozorište i kulturne ekskurzije.

Ideja proglašena najboljom putem on-line glasanja dobiće put na međunarodnu konferenciju u Beču i mentorsku podršku, a još tri projekta, prema izboru stručnog žirija, dobiće pored ove nagrade i 1.500 evra početnog kapitala za realizaciju svojih ideja.

Nagrade za najbolje projekte će biti dodeljene na svečanoj ceremoniji 29. septembra 2016. godine u Impact Hub-u Beogradu, a za sve mlade, zainteresovane za društveno preduzetništvo organizujemo dodatne sadržaje. Više o tome saznajte ovde.

Social Impact Award je najveći projekat u Evropi, posvećen studentima, na temu društvenog preduzetništva. Misija projekta je promocija društvenog preduzetništva među studentima, kroz edukaciju, inkubaciju i takmičenje. Projekat Social Impact Award sprovodi organizacija Razlivalište, u saradnji sa Coca Cola Hellenic, ERSTE Bankom, Ministarstvom omladine i sporta, ERSTE Stiftung-om i Impact Hub-om, a uz podršku Smart Kolektiva.