Home [treninzi] POZIV ZA UČEŠĆE u YouthBuild programu – “Znanjem i proaktivnošću mladih do...

POZIV ZA UČEŠĆE u YouthBuild programu – “Znanjem i proaktivnošću mladih do novih radnih mesta“

55
0

NEMAŠ POSAO?
IMAŠ IZMEĐU 18 I 30 GODINA

IMAŠ ZAVRŠENU SREDNJU ŠKOLU ILI VISOKO OBRAZOVANJE?

ŽIVIŠ U  BUJANOVCU,NOVOM PAZARU, SJENICI, TUTINU, VRANJU I PREŠEVU?

OVO JE KONKURS ZA TEBE!

 

Uključi se u YouthBuildprogram i budi jedan/na od 30 mladih koji će kroz obuku steći veštine neophodne za zapošljavanje i aktivizam u lokalnoj zajednici.

Pošalji popunjen  aplikacioni fromular  do 27. jula 2016. godine na //youthbuildsrbija.org/office.mladi@gradjanske.org“>office.mladi@gradjanske.org i postani deo ekipe YouthBuild Srbija.

Pozvaćemo te na uvodni trening početkom avgusta, nakon čega će biti izvršen konačni odabir polaznika/ca programa.

NE ZNAŠ ZA YOUTH BUILD?

Prošetaj se po kraju i upoznaćeš svoje vršnjake i vršnjakinje koji su prethodnih godina pohađali obuke u okviru YouthBuild programa. U Trening centrima u Novom Pazaru i Bujanovcu, oni su svakodnevno imali obuke na teme rada u zajednici, veština komunikacije, pisanja projekata, a istovremeno su i organizovali volonterske akcije.

ZAŠTO BAŠ YOUTH BUILD?

Osposobljavanje mladih  da nađu ili pokrenu sopstveni posao, postanu aktivni u zajednici i doprinesu njenom razvoju, kroz izgradnju kapaciteta i uspostavljanje mehanizma za kontinuiranu podršku u razvoju poslovnih veština i povećanju konkurentnosti mladih na tržištu rad, ciljevi su ovog projekta.
VIŠE O PROGRAMU:

Program YouthBuild obuhvata intenzivnu obuku za sticanje veština neophodnih za posao i aktivizam u lokalnoj zajednici za 30 mladih iz Bujanovca, Novog Pazara, Preševa, Vranja, Sjenice i Tutina. Grupa od 30 učesnika/ca uzrasta od 18 do 30 godina će učestvovati u šestomesečnom programu, koji se odvija u tri faze.

U prvoj fazi biće pokrenut ciklus obuka  za 30 mladih iz oba regiona, na temu poslovnih veština u trajanju od 22 trening dana po regionu (ukupno 44), uz prethodno utvrđen program obuka. Obuke će držati obučeni predavači sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti PR-a i poslovne komunikacije u biznis sektoru, kao i kvalifikovani tim trenera/ica za teme trenerskih veština, veština prezentacije, komunikacije pregovaranja i pisanja predloga projekata za fondove EU. Dizajn obuka će se kreirati uz prethodnu

analizu potreba i stečeni nivo znanja svakog/e od učesnika/ca na pomenute teme, čime će se omogućiti ujednačavanje znanja i veština  koje će svako od učesnika/ca programa dobiti kroz obuke.

U cilju podsticanja aktivizma i proaktivnog delovanja mladih u zajednici u drugoj fazi, učesnici/e programa će nakon završenih obuka, pripremiti i realizovati susrete mladih i poslodavaca u svih 6 opština oba regiona u vidu “speeddating-a”, što će biti prilika da mladi predstave stečena znanja i veštine poslodavcima i krenu u proces analize njihovih potreba, na osnovu čega će kasnije kroz radnu praksu imati priliku i jasniju sliku na koji način mogu pružiti podršku razvoju poslovanja ovih preduzeća. Mladi će imati priliku da uz unapred dogovorenu saradnju sa Građanskim inicijativama, borave minimum mesec dana, a maksimum 3 meseca, u nekoj od 20 lokalnih kompanija ili preduzeća, gde će moći da stečena znanja primene u cilju rešavanja problema, unapređenja i podrške razvoju poslovanja preduzeća u kojima budu obavljali radnu praksu.

 

U trećoj fazi biće uspostavljeni Biznis info centri koji će delovati u okviru lokalnih kancelarija Građanskih inicijativa u Bujanovcu i Novom Pazaru, kao svojevrsni edukativni centri za mlade na temu razvoja poslovnih zanja i veština i model međusektorske saradnje i podrške razvoju lokalnih biznisa. Detaljan program aktivnosti Centara biće izrađen tokom realizacije projekta, nakon dodatnog mapiranja potreba i mladih i biznisa i urađene Analiza potreba nezaposlenih mladih i tržišta rada. Nakon završetka projekta ovako uspostavljni centri nastavljaju da funkcionišu uz podršku ljudskih i tehničkih resursa lokalnih  kancelarija Građanskih iniicjativa

Polaznicima koji nisu iz Bujanovca i Novog Pazara biće refundirani putni troškovi tokom trajanja programa.

„YouthBuild” je model koji se od 1994. godine sprovodi i daje izvanredne rezultate u preko 15 zemalja širom sveta. Sa 20 godina iskustva „YouthBuild” je preko 110.000 mladih ljudi pripremio da budu aktivni, angažovani i sami grade svoju zajednicu. Budite i vi jedan od njih!