Home [njuz] MULTIDISCIPLINARAN EKO LETNJI KAMP ZA DECU

MULTIDISCIPLINARAN EKO LETNJI KAMP ZA DECU

56
0

0ff8877c-76ef-45ca-b268-8919b2fea36dSa zadovoljstvom obaveštavamo vašu medijsku kuću da će se ovoga leta održati, drugi po redu, letnji kamp KamBre za decu uzrasta 7-17 godina, u organizaciji udruženja BIOBRE i WWOOF Srbija (World Wide Opportunities on Organic Farms).Kamp se odvija na obroncima bajkovitih homoljskih planina u selu Vukovac, nadomak Žagubice, u periodu od 10. jula do 28. avgusta, u vidu tri sedmodnevne smene.

 

Ovaj kamp je izuzetno specifičan i jedinstven zbog prilike gde deca mogu da probude i razviju čula, pospeše motoriku, ojačaju kogniciju i osveste prirodne potrebe na jedan veoma nesvakidašnji način.

Tokom sedam dana se jede ukusna i zdrava hrana gajena na tradicionalan način po principima organske proizvodnje, o čijem se uzgoju brinu stanovnici kampa. Pije se mleko životinja koje zajedno sa decom trčkaraju po livadama i pašnjacima. Spava se u šatorima, tušira pod solarnim tuševima, veče se dočekuje uz logorsku vatru, a jutro pozdravlja sunce koje izviruje iza brda. Priča se na više jezika, jer kamp pomažu volonteri iz celog sveta, a i posećuju ga deca s različitih meridijana. Treniraju se streličarstvo i borilačke veštine, orijentiše se u prirodi, traži se blago, uče se stari zanati, kompostira se, reciklira, slika i peva, prave se indijanske i kućice na drvetu, igra se narodno kolo, plete se, hekla, prede i veze, i još mnogo toga.

Prateći potrebe dece koja su odrasla u urbanom okruženju zatrpane bukom, informacijama i savremenim tehnologijama, razvijamo im svest o potrebi čuvanja prirodne sredine, približavajući im značaj zdravog načina života.

Pozivamo decu i mlade da nam se pridruže u uživanju i otkrivanju EKO načina života, međunarodnog druženja i uživanja blagodeta prirode!

Informacije o kampu KamBre možete naći na našem sajtu : biobre.rs, fb strani Kamp KamBre, pisati nam na mejl: brebiobre@gmail.com ili kontaktirati na telefon 0659753555.