Home [treninzi] 2. Festival ženske umjetnosti PitchWise

2. Festival ženske umjetnosti PitchWise

64
0

sample-22.gifOve godine, drugi put za redom, Fondacija CURE ima priliku organizirati prvi festival ženske umjetnosti, poznatiji kao PitchWise [PičvajzZ] koji će se događati od 6. (čet) – 12. (sri) septembra u Sarajevu u Historijskom muzeju.PitchWise [PičvajzZ] će ove godine imati međunarodni karakter….

i ugostiti će mnoge umjetnike i umjetnice čije radove/instalacije/knjige/muziku/vještine/misli možete konzumirati cijelu jednu sedmicu.

Budući da su pripreme već davno počele i sada smo u završnoj fazi obraćamo Vam se u nadi da ćete ne samo doći i učestvovati na festivalu, nego i kao članovi/ce i prijatelji/ce Fondacije pomoći u samoj pripremi i implementaciji PitchWise programa.

Ukoliko ste voljni volontirati (pisati, prevoditi, komunicirati sa učesnicima/cama, uređivati prostor muzeja i njegov vrt, donirati alat, stari namještaj, boje, platno) ili podržati financijski neke od aktivnosti, molimo javite našim vrijednim volonterima/kama na:

taida@fondacijacure.org
danijela@fondacijacure.org
igor@fondacijacure.org

volontiraj, doniraj, kreiraj, doprinesi….budi to što jesi
pičvajz / pitchwise 2007
6.09. – 12.09.2007
Historijski muzej BiH
Sarajevo
www.fondacijacure.org

PitchWise [PičvajzZ] festival ženske umjetnosti (i ne samo za žene) u Sarajevu
od 6 do 12 septembra (čet-sri) 2007. u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine (aka muzej revolucije)

Šta je pičvajz?

Osim što je prvi fest ženske umjetnosti u BiH, Pičvajz je stanje gdje je umjetnost transformativna, slobodna, dostupna, i neprestano nastaje u nama, iz nas i oko nas (u harmoničnom kaosu).

Pičvajz je mjesto gdje slavimo generacije žena koje mijenjaju historiju u herstoriju i prikazuju stvarnosti žena i osoba kroz spoj aktivizma i umjetnosti.