Home [njuz] OPREMLJEN MONTESORI KABINET ZA DECU SA SMETNJAMA U RAZVOJU IZ ČAČKA

OPREMLJEN MONTESORI KABINET ZA DECU SA SMETNJAMA U RAZVOJU IZ ČAČKA

77
0

Djaci osnovne skole 1. novembar iz CackaUŠĆE Shopping Center u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Udruženjem mladih privrednika Srbije, opremio je Montesori kabinet za decu sa posebnim potrebama iz Čačka, kako bi im zajedno olakšali i obezbedili jednake šanse za obrazovanje. Sredstva za opremanje kabineta prikupljena su tokom akcije „Kolačić sreće“, koja je pokrenuta u martu ove godine.

 

„Zahvaljujem šoping centru Ušće i Fondaciji Ana i Vlade Divac koji su opremili Montesori sobu, jedinstvenu na ovim prostorima. Ovaj kabinet veoma će pomoći našim učenicima, a i đacima redovnih škola koji dolaze na dodatnu podršku, i doprineti unapređenju njihovih manipulativnih, čulnih i jezičkih sposobnosti“, rekao je Milorad Đondrić, direktor škole „1. novembar“.

Primenom Montesori metoda kod deteta se zadovoljava potreba za redom, orijentacijom, istraživanjem, tačnošću i preciznošću, komunikacijom i samousavršavanjem, a didaktički materijal ovog specijalnog kabineta pomaže mališanima da se samostalno brinu o sebi, svojoj okolini, ali i drugim ljudima.

„Kupovinom kolačića sreće, hiljade posetilaca šoping centra UŠĆE, kao i ostali građani iz cele Srbije, postali su deo zajedničke vizije o boljoj budućnosti dece u Srbiji. Ponosni smo na veliki odziv i na činjenicu da su građani Srbije humani i savesni. Sva naša deca zaslužuju jednake šanse za obrazovanje, a na nama je im to i omogućimo“, rekla je Aleksandra Janković, menadžer za odnose sa javnošću i komunikacije UŠĆE Shopping Centra.

Građani su se rado odazvali akciji, a projekat je realizovan zalaganjem svih partnera.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo sa partnerima organizovali ovu akciju i što smo zahvaljujući podršci svih onih koji žele da pomognu u prilici da moderno opremimo jednu od institucija koja brine o ugroženoj deci. Akcijom ‘Kolačić sreće’ potvrđujemo posvećenost sva tri partnera društvenoj odgovornosti i podršci našim najugroženijim sunarodnicima”, rekao je Uroš Delić iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Akcija „Kolačić sreće“ biće nastavljena kao deo kampanje „Jedan u milion“, pa pored donirane opreme, svi posetioci UŠĆE Shopping Centra još uvek imaju priliku da pomognu đacima škole iz Čačka.