Home [treninzi] Dan u Microsoft-u Srbija

Dan u Microsoft-u Srbija

55
0

 Želiš da saznaš kako izgleda biti menadžer u nekoj velikoj kompaniji i baviti se menadžmentom u IT industriji? Oduvek te je zanimalo šta zapravo predstavlja taj posao i koliko ga je teško obavljati? Mingl tim u saradnji sa Microsoft korporacijom iz Srbije organizuje 3. juna job shadowing posetu gospodinu Darku Kljajiću, Specijalisti za rešenja kompanije Microsoft. Prijavi se slanjem kratkog CV-a i motivacionog pisma u kome ćeš nam reći zašto te zanima oblast menadžmenta u IT-u. Prijavu pošalji na imejl adresu: karijera@mingl.org najkasnije do ponedeljka 1. juna 2009.

Možda odaberemo baš tebe!

Šta je to menadžment u IT industriji?

Ovo zanimanje se pre svega odnosi na obavljanje marketinških i mendžerskih poslova u okviru kompanija koje se bave proizvodnjom, održavanjem i distribucijom, ili samo distribucijom, proizvoda u industriji informacionih tehnologija (IT), hardvera i softvera.

Fokus svakodnevnog posla je na pronalaženju novih poslovnih partnera – potencijalnih kupaca IT proizvoda, prezentaciju i promociju, kao i prodaju proizvoda. Pored toga, ovo zanimanje meseca vezano je i za obavljanje poslova u preduzećima koja se bave planiranjem i upravljanjem životnim ciklusom tehnologije, staranjem o održavanju, usavršavanju i zameni tehnologija koje organizacija upotrebljava.

Šta je neophodno za bavljenje menadžmentom u IT industriji?

Za obavljanje ovog posla ključno je posedovanje izvesnih veština. Neophodno je dobro poznavati same IT proizvode koji se plasiraju na tržištu, njihove karakteristike, način upotrebe, prednosti i moguće nedostatke. Stoga se ovim poslom uglavnom i bave IT stručnjaci koji poseduju menadžerske i marketinške sposobnosti. Tu pre svega treba imati u vidu komunikativnost, veštine prezentacije i pregovaranja, timskog rada, analize tržišta, izradu biznis predloga i planova.

Na našem tržištu ne postoji jedinstven kriterijum kompanija koje zapošljavaju IT menadžere. Neke kompanije insistiraju na diploma visoke stručne spreme, dok u većini to nije neophodno. Ovaj posao se može obavljati i sa adekvatnom srednjom stručnom spremom, bitno je posedovati znanja i veštine koje smo naveli. Ipak, za napredovanje sa nižih na više pozicije u oblasti IT menadžmenta zahteva se viša ili visoka školska sprema.

Pogledajte gde sve možete studirati menadžment u IT-ju i da li vam je za to uopšte potreban faks, u zanimanju meseca menadžer u IT industriji.