Home [treninzi] TRENING ZA UPOTREBU DRAME U VRŠNJAČKOJ EDUKACIJI „DRAMOM DO ZNANJA“

TRENING ZA UPOTREBU DRAME U VRŠNJAČKOJ EDUKACIJI „DRAMOM DO ZNANJA“

33
0

 U periodu od 27. februara do 1. marta i od 6. do 8. marta 2009. godine biće održan Trening za upotrebu drame u vršnjačkoj edukaciji „Dramom do znanja“ na temu invalidnosti, seksualnosti i reproduktivnog zdravlja mladih sa invaliditetom od strane Centra „Živeti uspravno“ u saradnji sa  Y – PEER mrežom Srbije, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu.

 

Trening će biti održan u kancelariji PREVENT-a, u ulici Ise Bajića 6.Mogućnost učestvovanja imaju svi mladi sa invaliditetom i bez invaliditeta starosti između 15 i 25 godina. 

Rok za prijavljivanje je do utorka, 24. februara 2009. godine. Prijavu možete poslati mejlom, faksom ili je doneti lično u kancelariju Centra u ulici Ise Bajića 6

Cilj treninga je da podstakne mlade na razmišljanje i podigne nivo svesti o invalidnosti, seksualnosti, reproduktivnom zdravlju mladih.

Produkt treninga biće interaktivna predstava u kojoj učestvuju mladi sa invaliditetom i bez invaliditeta, a bave se vršnjačkom edukacijom i volonterskim radom.

Nakon treninga predstava će biti premijerno odigrana, a posle toga učesnici/učesnice će na sopstvenu inicijativu uz podršku trenera/trenerica projekta igrati predstave u srednjim i osnovnim školama u Novom Sadu i Vojvodini.

Očekivani rezultat projekta je promena stavova i ponašanja mladih kada je u pitanju invaliditet, seksualnost, reproduktivno zdravlje i diskriminacija osoba sa invaliditetom.

prijava