Home [treninzi] Konkurs za 17. generaciju Škole “Politička komunikacija i socijaldemokratija”

Konkurs za 17. generaciju Škole “Politička komunikacija i socijaldemokratija”

36
0

Centar modernih veština vas poziva u još jednu avanturu sticanja novih znanja i veština. Ako vas interesuje politika, komunikacija i želite da radite na tome da Srbija postane pravednije i ravnopravnije društvo, prijavite se za našu Školu “Politička komunikacija i socijaldemokratija”. Upisujemo novu generaciju programa po kom je Centar više od deceniju prepoznatljiv. Najveći broj novih polaznika i polaznica dolazi na preporuku prijatelja koji su već pohađali Školu, na šta smo posebno ponosni.

 

  • Želim samo da pomenem da su ljudi koje sam upoznao na kursu divni ljudi 
    Na samom kraju nakon tri kursa koje sam prošao u Centru modernih veština sve same pohvale i velika zahvalnost na svemu!” – Miroslav Antić (2013/2014.)

Popunjen prijavni formular (posebno obratiti pažnju na motivaciju) treba poslati na e-mail konkurs@cmv.org.rs, najkasnije do ponedeljka, 21. septembra. U slučaju većeg broja prijavljenih nego što su naši kapaciteti, organizovaćemo testiranje (opšta politička i društvena informisanost) koje će nam pomoći u selekciji polaznika. Đaci koji su prethodno pohađali našu školu treba samo da popune osnovne podatke u prijavi (ime, broj telefona, mail), da navedu modul/e koji su već pohađali i u kojoj školskoj godini/semestru.

  • Predavanje je bilo još zanimljivije jer je predavač često ubacivao šaljive citate i anegdote kako bi nam na interesantniji način približio pomenute teme.” – Ivana Ignjatović (2013/2014.)

Škola je organizovana kroz 16 predavanja i radionica, kombinujući veštine uspešne političke komunikacije i socijaldemokratske ideologije. Za razliku od prethodnih godina kada su postojali moduli, sada smo napravili jedinstven program koji će se realizovati od oktobra do decembra 2015. Predavanja su najčešće dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom u terminu od 18 do 20h. Tačan raspored će biti naknadno objavljen

  • Od prvog dana, prvog predavanja u Centru shvatila sam da to nisu obična i dosadna predavanja u vidu nekih seminara na kojima ili zaspite ili želite da nestanete. Pažljivo odabran predavački kadar kao i teme o kojima se govori drže vam pažnju tokom celog modula. Zanimljiv način predavanja i prijatna atmosfera koja čini da se “srodite” sa Centrom, nevešće vas na to da vam ova škola postane jedan od prioriteta, kao i da poželite da propratite sve module” – Monika Kutri

Svi polaznici koji redovno pohađaju nastavu i ispune ostale obaveze predviđene programom dobijaju sertifikat na kraju školske godine. Škola se organizuje u Beogradu, u prostorijama Centra modernih veština u Kneginje Zorke 2, a troškovi prevoza i smeštaja nisu pokriveni. Škola je namenjena prvenstveno mladima koji sebe vide kao aktivne učesnike društva i lidere promena. Za sve primljene polaznike i polaznice, škola je besplatna i održava se pod pokroviteljstvom Fondacije Fridrih Ebert i Centra modernih veština.

  • ” Ja umem da: jasno definisem cilj, razložno obrazložim motivaciju, pokažem inicijativu u skupljanju informacija, ispravno evaluiram i analiziram prikupljene podatke, vešto baratam komplikovanim, višesložnim rečima, od kojih za neke sumnjam da su domaćeg podrijetla, evidentan sam zagovarač, izvršim analizu prošlosti i sadašnjosti i na osnovu toga dam jasnu projekciju budućnosti, razumem se u numerologiju, kapiram svetska tržišta, koristim strane reči za koje je drugima potreban google, imam duhovnu dimenziju, te se proaktivno brinem za budućnost naše države i društva. A svega toga ne bi bilo da 2000. godine nisam pohadjao CMV. Zaključak se tu sam nameće svakom pametnom pa vam ga ja u cilju izbegavanja izlišnih radnji ne bi ni izlagao.
    P.S.
    Od nematerijalnih dobara koje sam stekao tokom CMV izdvajam: dva drugarstva, predsedavanje Klubom ljubitelja statusa Milosa Djajica i to što me prepozna profesorka Arneric po gradu kad je susretnem…” – Tibor Jona (2000/01.)