Home [njuz] EYOF: Vaterpolisti osvojili zlato, odbojkašice srebrne

EYOF: Vaterpolisti osvojili zlato, odbojkašice srebrne

57
0

 Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Beogradu. U finalu su srpski kadeti pobedili nacionalni tim Mađarske rezultatom 13:12 (6:2, 3:3, 2:3 2:4). Srbija je na poluvremenu imala četiri gola prednosti, u jednom trenutku je razlika bila i pet golova, ali su Mađari u finišu uspeli da priđu na minus jedan.

U finišu je naš tim uspeo da sačuva prednost i dođe do zlatne medalje.

Najbolji strelac u našem timu bio je Stefan Marković sa 4 gola, dok je Pence Batori dao gol bviše za Mađare.
Batori je najbolji strelac turnira, a izabran je i za najboljeg igrača, dok je najbolji golman Mihajlo Manić iz Srbije

Selektor Dejan Jovović objasnio je kako je u finišu došlo do opuštanja, i dodao da će ovo biti velika škola za naše mlade vaterpoliste.
"Mađari ne daju lako prednost. Pokušali su da nam pokvare slavlje, ali nismo im dozvolili. To je veliki nauk za nas i dokaz da utakmica nije gotova pre sirene"

Odbojkašice Srbije nisu uspele da osvoje zlatnu medalju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Beogradu. U finalu Srbija je poražena od Belgije rezultatom 3:0, po setovima 25:23, 25:22, 25:22.
Srbija je u trećem setu nadoknadila minus od osam poena, ali nije uspela da kompletira preokret.

Utakmicu u dvorani Šumice posmatralo je 1000 gledalaca, a sudili su Ali Bagde iz Turske i Đorđo Njani iz Italije.
Finalnom meču je prisustvovao i Žak Rog, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta u društvu Ivana Ćurkovića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

U izvanrednoj atmosferi u beogradskoj dvorani Šumice, kadetkinje Belgije su iznenadile Srbiju, zabeležile maksimalnu pobedu i zasluženo osvojile prvo mesto na EYOF 2007.
Rafael Panjoci, generalni sekretar Evropskog olimpijskog komiteta predao je zlatne medalje igračicama Belgije. Filip Berben, izvršni potpredsednik CEV predao je srebrne medalje kadetkinjama Srbije. Nenad Golijanin, prvi potpredsednik OSS predao je bronzane medalje igračicama Turske.

Žolijen Vitok iz Belgije je proglašena za najbolju igračicu (MVP) odbojkaškog turnira na EYOF 2007, dok je Ajdemir Naz iz Turske najbolja tehničarka. Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS predao je nagrade najboljim pojedincima.

Izvor: B92