Home [akcija] Naše malo nekome znači mnogo

Naše malo nekome znači mnogo

67
0

Lokalna kancelarija AIESEC-a u Novom Sadu, u saradnji sa NURDOR-om (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) i Institutom za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Novi Sad, po drugi put organizuje projekat pod nazivom „Seize the Day“, posvećen deci oboleloj od raka, i drugim teškim oboljenjima.

Projekat se realizuje u periodu od 9. januara do 20. februara 2014. godine, a sa ciljem uključivanja dece u redovan tok društvenog života a samim tim i pomoć i podršku tokom boravka u bolničkim uslovima, kao i podizanje nivoa svesti ljudi o malignim oboljenjima. Mališani su imali priliku da se, kroz kreativne radionice, poput zanimljive geografije, ali i drugih igrica edukativnog karaktera, upoznaju sa kulturom Tunisa, Tuske, i Meksika. Sa decom su radili kako inostrani, tako i studenti iz Srbije.

Kao završnica projekta, organizuje se humanitarna žurka, a sav prihod biće doniran udruženju NURDOR i Dečijoj bolnici.

Pozivamo sve zainteresovne da dođu u četvrtak, 27. februara 2014. godine, u PAB ,,London’’, ulica Laze Telečkog 15, sa početkom u 21h i svojim prisustvom podrže ovaj projekat i budu deo podrške malim herojima u njihovoj velikoj borbi. Projekat je podržan od strane fabrike čarapa ,,IMPSAPLET’’ iz Zrenjanina.

Pored ovog događaja, u toku je i projekat „Make it possible“, sa idejom baziranom na smanjenju siromaštva i gladi, kao i na promovisanju jednakosti polova, koji se realizuje u periodu od februara do marta 2014. godine, a sa ciljem edukacije 500 srednjoškolaca krozkreativne radionice u 10 gradova Vojvodine. Projekat je podržan od strane škole stranih jezika „Life College“. Radionice vodi nekoliko inostranih studenata, u saradnji sa studentima iz Srbije. U narednom periodu planirana je poseta Srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ i Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kuli 18.02.2014, a kao završni događaj planirana je svečana dodela sertifikata za učenike srednjih škola.