Home Noćni život MiSeManta – 21.07.2007 – splav Tabacco

MiSeManta – 21.07.2007 – splav Tabacco

90
0

misemantaFunk bend beogradskih klubova – Bend nastaje u martu 2006. godine i njegovu postavu cine: Jelena Ševic-vokal; Aleksandar Povržan (Lola)-klavijature; Aleksandar Tepavcevic-bas; Bogdan Zdjelar-bubnjevi. Zvuk benda orijentisan je u pravcu acid jazz,funk, disco house,pop,soul,trip hop,drum n bass.

Neki od autora,cije kompozicije bend izvodi,su: Jamiroquai,Incognito,Brand New Heavies,Depeche Mode,Erykah Badu,James Brown,Moloko,Massive Attack,Bjork… Od samog nastanka,bend postaje klubski aktivan i nastupa u mnogobrojnim klubovima medju kojima su: Plato,Resava,Havana,Stupica,Blue Moon,Spin,Pent House,Gradski Macor,Marshall Pub,Miss Moneypenny…… Pored klubskih svirki,bend svira privatne žurke i promocije,medju kojima je bila i promocija muzicke televizije “MTS”;privatna zabava americke ambasade… Kontakt tel.: 063 16 19 592-Lola; 064 13 63 145-Bogdan

URL: http://www.myspace.com/misemanta

Zvuk: http://myspacetv.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=7731725

Trablmejker Intervju….

"Volimo improvizaciju, pa nam zato leži sviranje pesama koje dopuštaju dosta muzičkog poigravanja."misemanta-00

Jeste li vi možda neki muzičari?
Ma samo da odnesem tetki lek… šalim se – funk!

Pa, šta svirate?
Džamiro, Inkognito, Jamezdin Braon, Brend Nju Hevis, Stereo EmSiz…

U kojem sastavu i šta ko svira?
Sale basdžija – Vorvik, peto-žičani; Lola klavirdžija – Yamaha s-80; Boki dramer – Premijer; Jelena Front girl vokal – Shure, Akg.

 

Spisak sigurnih mesta na kojima svirate.
Resava, Blue Moon, Plato.

Zajednički muzički uzor/i benda.
Iskreno, nemamo uzore!

Reci nam malo o tome, kako ste se odlučili na pravac muzike koji svirate s obzirom na to da nije toliko (skoro uopšte ) profitabilan? Neko bi pomislio da u navali jednoličnih „tezga“ narodnjačkih bendova vi i nemate šta da tražite, ali vi imate svoju publiku koja je u sve većem broju?
Volimo improvizaciju, pa nam zato leži sviranje pesama koje dopuštaju dosta muzičkog poigravanja, a iz svirke u svirku trudimo se da zvučimo bolje, bolje i bolje, pa to ostavlja traga i na publici.Još nismo osetili potrebu za otaljavanjem.

misemanta-01

Koliko je teško naći svirku, u smislu, da budete plaćeni onoliko koliko vredite i da svirate, ne ono što vam se kaže, nego ono sto vi želite da svirate?
Ako si tražena „roba“ onda je svirku lako naći, a i onda može postojati sukob između ega muzičara i realne „cene na tržištu“. Objektivno vrediš koliko te traže, a subjektivno onoliko koliko ti je veliki ego.

S obzirom da se dugo baviš muzikom šta po tebi nedostaje ljudima, sceni, muzičkoj industriji uopšte pa i muzičarima? Misliš li da nam je uskraćen izbor?
Na ovo pitanje ne može da ti odgovori muzičar nego političar. Neka bude ovako: ako ljudi žele promene oni će ih dobiti, a ako ne žele one se neće desiti same od sebe. A što se izbora tiče on je uvek postojao i to je jedina prava sloboda koju svaki pojedinac ima.

Koji su po tebi bendovi koji vredi u Srbiji?
EKV (nažalost ne postoji više) i Partibrejkersi.

Globalan stav benda o muzičkoj industriji i popularizaciji određene vrste muzike u Srbiji.
Ne znam za stav benda, ali mogu dati svoj: 500 godina pod Turcima koji su ostavili neizbrisiv genetski trag u našim čukunbabama je učinilo da Srbi „nebeski narod“ više liče na Turke nego na svoje slovenske pretke koji kao i svi pravi sloveni nose mnogo drugačije ideje o slobodi i načinu života. To se naravno odrazilo i na srpsko tržište umetnosti pa danas u doba neoliberalnog kapitalizma imamo pravu poplavu instant pevača i pevačica svakojakih žanrova, ako se to mogu nazvati žanrovi muzike, a sve u cilju što bržeg okretanja novca i udovoljavanja jezivom muzičkom ukusu širokih masa.

Rešenje problema je (pošto nadam se da uviđate da pitanje 11 ne može da prođe bez negativnog odgovora)…misemanta-02
Zamisli, ima kobasica duga preko dva kilometra (čuju se zanimljivosti iz sveta u pozadini)… pa kada su u svetu uspeli i to da naprave, možda i mi nađemo rešenje za spasenje.

Čija bi predgrupa najradije bili, ako bi u pitanju bio neki mega bend.
Ne bih želeo da kvarim ničiji nastup svojim sviranjem pred publikom koja inače nije došla da sluša i gleda moj nastup i nastup mog benda, nego trpi torturu popunjavanja programa pred glavni nastup.

Kažete da vas je jednom prilikom slušao violinista Gotan Project-a, u jednom od beogradskih klubova?
Da, njegova izjava za naš nastup je bila: "Nisam nikad u životu čuo bolju svirku u lošijim uslovima!", gde je pod "loše uslove" smatrao stanje u našoj zemlji.

Najgori bend ikada po tvom mišljenju.
Fanki dzi (jebiga, i to je bend) u Srbiji. Bendova koji negativno utiču na moju psihu je pun kurac, za svet nemam dovoljno informacija…

Brzi muzički savet:
Kada napraviš grešku ponovi je tri puta… ispašće kao da si baš to hteo!

Poruka trablmejkerima?
I’ll kick you in the nuts!

Izjavi šta god želiš.
Čovek nikada nije bio na Mesecu.

Intervjuisao: Trompyozza

http://trablmejker.com/