Home [njuz] Novi album Električnog Orgazma krajem godine

Novi album Električnog Orgazma krajem godine

54
0

orgazamElektrični Orgazam pomerio je za kraj godine datum objavljivanja novog albuma zbog obaveza oko nedavnog nastupa kao predgrupe na beogradskom koncetu Rolling Stonesa i planiranih nastupa u SAD i Kanadi krajem leta.rđan Gojković Gile rekao je agenciji Beta da je bend do sada snimio 17-18 novih pesma "u raznim stupnjevima razvoja"… od kojih su neke potpuno gotove, dok neke, osim aranžmana, još nemaju tekstove.
Radni naziv novog studijskog albuma je To što vidiš, to i jeste, i u pitanju je naslednik izdanja Harmonajzer (2002).
"Zbog raznoraznih aktivnosti na stend-baju je rad na albumu. Idem krajem nedelje na godišnji odmor, vraćam se polovinom avgusta kad imamo neke koncerte u Srbiji, pa idemo u Ameriku. Posle tih koncerata ostajem 10-15 dana privatno u Americi i vraćam se krajem septembra u Srbiju. Od oktobra nastavljamo rad na albumu, iako imamo neke zakazane koncert po Sloveniji i Hrvatskoj za jesen", kaže Gojković.
Govoreći o gostovanju Stonesa u Beogradu, ovaj veliki fan čuvene grupe smatra da je to bio "definitivno najbolji koncert koji se ikad desio u Beogradu i na žalost koji će se ikad desiti, osim ako Stonesi ne dođu ponovo ili eventualno Bob Dylan.
Niko od petorice članova Električnog Orgazma, kaže Gile, nije imao ni "mikroba treme" i izašli su kao da svaki dan sviraju na velikoj bini Stonesa.
"Nama je bilo fenomenalno. Izašli su potpuno izmišljeni komentari u nekim novinama da su nama klecala kolena. Bilo je apsolutno suprotno od toga. Klavijaturista Ljuba Đukić je rekao: 'Ljudi, imam veću tremu pred svirku u Pančevu, nego na bini Stonesa'. Možda neverovatno zvuči, ali osećali smo se kao kod kuće, jer toliko volimo taj bend da njihovu teritoriju doživljavamo kao svoju", rekao je Gojković.