[ youth.rs ]

Novi album Električnog Orgazma krajem godine

Električni Orgazam pomerio je za kraj godine datum objavljivanja novog albuma zbog obaveza oko nedavnog nastupa kao predgrupe na beogradskom koncetu Rolling Stonesa i planiranih nastupa u SAD i Kanadi krajem leta.rđan Gojković Gile rekao je agenciji Beta da je bend do sada snimio 17-18 novih pesma "u raznim stupnjevima razvoja"… od kojih su neke potpuno gotove, dok neke, osim aranžmana, još nemaju tekstove.
Radni naziv novog studijskog albuma je To što vidiš, to i jeste, i u pitanju je naslednik izdanja Harmonajzer (2002).
"Zbog raznoraznih aktivnosti na stend-baju je rad na albumu. Idem krajem nedelje na godišnji odmor, vraćam se polovinom avgusta kad imamo neke koncerte u Srbiji, pa idemo u Ameriku. Posle tih koncerata ostajem 10-15 dana privatno u Americi i vraćam se krajem septembra u Srbiju. Od oktobra nastavljamo rad na albumu, iako imamo neke zakazane koncert po Sloveniji i Hrvatskoj za jesen", kaže Gojković.
Govoreći o gostovanju Stonesa u Beogradu, ovaj veliki fan čuvene grupe smatra da je to bio "definitivno najbolji koncert koji se ikad desio u Beogradu i na žalost koji će se ikad desiti, osim ako Stonesi ne dođu ponovo ili eventualno Bob Dylan.
Niko od petorice članova Električnog Orgazma, kaže Gile, nije imao ni "mikroba treme" i izašli su kao da svaki dan sviraju na velikoj bini Stonesa.
"Nama je bilo fenomenalno. Izašli su potpuno izmišljeni komentari u nekim novinama da su nama klecala kolena. Bilo je apsolutno suprotno od toga. Klavijaturista Ljuba Đukić je rekao: 'Ljudi, imam veću tremu pred svirku u Pančevu, nego na bini Stonesa'. Možda neverovatno zvuči, ali osećali smo se kao kod kuće, jer toliko volimo taj bend da njihovu teritoriju doživljavamo kao svoju", rekao je Gojković.

Exit mobile version