Dan Otvorenih vrata Univerziteta u Kragujevcu

0
SHARE

Imajući u vidu da je izbor zanimanja jedna od najvažnijih odluka studenata i srednjoškolaca, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata i PR služba Univerziteta u Kragujevcu organizuju „Otvorena vrata Univerziteta“ u sredu, 22. maja 2013. godine, u rektoratu Univerziteta u Kragujevcu. Manifestacija se sastoji iz 3 dela, za studente i diplomce i za đake-buduće studente..

Panel na temu Karijera i prvi susret sa poslodavcima
S obzirom da se akademska godina uskoro završava, najpre se posvećujemo apsolventima i diplomcima Univerziteta u Kragujevcu koje očekuju prvi koraci ka kreiranju karijere. Centar organizuje panel na temu Karijera, u svečanoj sali Rektorata od 12- 14 sati, sa ciljem da se diplomcima predoče najbitnije stvari prilikom prvog kontakta sa poslodavcima. Panel obuhvata radionicu na temu pisanja CV-a i pripreme za intervju sa poslodavcem.

Panel na temu Mobilnost studenata
Panel na temu Mobilnosti studenata (u svečanoj sali Rektorata od 14:30- 16:30 sati) , podrazumeva upoznavanje studenata i diplomaca sa pojmom mobilnosti, aktuelnim programima i stipendijama za usavršavanje studenata u inostranstvu. Tom prilikom će Milica Milenković, saradnik za promociju mobilnosti studenata CzRK-a predstaviti mogućnosti za mobilnost naših studenata, kao i način prijavljivanja za različite programe, a studenti koji su dobili priliku da se usavršavaju u inostranstvu će podeliti svoje iskustvo sa kolegama.

Otvorena vrata za srednjoškolce i buduće studente
U dvorištu Rektorata od 17-19 sati, biće postavljeni štandovi 12 Fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i predstavnici Fakulteta biće na raspolaganju srednjoškolcima za sva njihova pitanja, a budući studenti imaće priliku i da obiđu Univerzitetsku biblioteku i Galeriju Univerziteta.

Posebno se radujemo koncertu filmske muzike u izvođenju studenata Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu sa početkom u 18:00 časova.

Ovim putem pozivamo sve studente, apsolvente i diplomce, đake-buduće studente, škole, profesore i roditelje da dođu na
Otvorena vrata Univerziteta u Kragujevcu
Sreda, 22. maj 2013. dvorište Rektorata
(zgrada između Pravnog i Ekonomskog fakulteta)