Home [njuz] Projekat „Odgovornost bez granica“

Projekat „Odgovornost bez granica“

53
0

25. i 26. maja 2013. godine, na Fakultetu organizacionih nauka, biće održan projekat pod nazivom „Odgovornost bez granica“, u organizaciji FON-ovog centra za razvoj karijere. Projekat se bavi temom korporativne društvene odgovornosti. Iako ovaj koncept predstavlja jedan od ključnih faktora uspeha današnjice, on još uvek nije doživeo svoju punu primenu u našoj zemlji. Cilj projekta je da studentima kao nosiocima budućeg razvoja, približi koncept društveno odgovornog poslovanja, koji postaje sve značajniji u korporativnom svetu.

Prvog dana projekta – “dana teorije”, učesnici će se kroz interaktivna predavanja detaljno upoznati sa samom suštinom i značajem ovog koncepta, kao i brojnim prednostima koje on nosi. Predavanja će održati predstavnici: Inicijative za društvenu odgovornost, NIS-a, Smart Kolektiva, NALED-a, Balkanskog fonda za lokalne inicijative i Privredne komore Srbije.

Drugi dan projekta – “dan prakse”, biće posvećen primerima dobrih praksi vodećih kompanija i organizacija na našem tržištu, koje će studentima dati odgovor na pitanje: “Iz čega se sastoji naše društveno odgovorno poslovanje?”. Primere dobre prakse daće Fondacija “Ana i Vlade Divac”, Delta Holding, Timočki omladinski centar i Blic fondacija. Nakon toga, Inicijativa za društvanu odgovornost održaće kreativnu radionicu, koja će omogućiti studentima da stvore širu sliku koncepta društveno odgovornog poslovanja.

Studenti će imati priliku i da stečeno znanje primene kroz rešavanje studije slučaja, zadate od strane Balkanskog fonda za lokalne inicijative. Timu koji, po mišljenju predstavnika organizacije ponudi najbolje rešenje, pružiće se mogućnost da stekne nova iskustva i proširi svoja znanja volontirajući u Balkanskom fondu za lokalne inicijative.

Više informacija o projektu i načinu prijavljivanja možete pronaći na veb sajtu www.fonovcentar.rs.