Home [njuz] Festival nezavisnih filmova sa Balkana

Festival nezavisnih filmova sa Balkana

49
0

 Festival nekomercijalnih i nezavisnih filmova sa Balkana, "OFFshore film festival", koji će predstaviti raznovrstan izbor kratkih, dokumentarnih i igranih filmova, biće održan od 1. do 4. marta u Roterdamu, u organizaciji Balkan Music & Art.

Ovogodišnja tema tog festivala je „Fragmenti nove ere”, a izbor filmova, prema navodima organizatora, trebalo bi da pruži publici svež pogled na filmsku umetnost na regionu Balkana, koji se često predstavlja u negativnom kontekstu, a odlikuje ga intenzivna unutrašnja transformacija.

„U toj prelaznoj zoni između tragedije i mita nastali su filmovi koji osvetljavaju različite intrigantne aspekte života, prostora, države, emocija i složenosti Balkana”, naveli su organizatori tog festivala, koji će biti održan u bioskopu „Lantaren Venster”.

Osim mnogobrojnih kratkih i dokumentarnih ostvarenja, program igranih filmova obuhvata: „Buđenje iz mrtvih” Miše Radivojevića, „Sutra ujutro” Olega Novkovića, „Šutka, knjiga rekorda” Aleksandra Manića i „Sedam i po” Miroslava Momčilovića.

Festival će početi nagrađivanim dokumentarnim filmom „Posle rata” Srđana Kece.

Više informacija:
Web: www.balkanmusicandart.com