Home [stipendije] Konkurs za mlade novinare sa znanjem nemačkog jezika – stipendija za tri...

Konkurs za mlade novinare sa znanjem nemačkog jezika – stipendija za tri meseca u Berlinu

47
0

Nemačka fondacija „Robert Bosch Stiftung“ u saradnji s berlinskom školom za novinare „Berliner Journalisten-Schule“ raspisala je konkurs za program „Mediji – posrednici među narodima“ („Medien – Mittler zwischen den Völkern“) za mlade novinare iz srednje i istočne Europe.

Program traje tri meseca, bavi se evropskim pitanjima, a polaznici upoznaju način rada nemačkih kolega nakon čega rade priloge za redakcije u kojima gostuju ili za matične redakcije.

Program traje od 1. marta do 31. maja 2013. godine u Berlinu. U prvom mesecu boravka program obuhvaća razgovore, predavanja i susrete na temu Nemačke, odnosa među državama te zajedničke perspektive u Evropskoj uniji odnosno prema EU-u. Zatim polaznici, u skladu s sopstvenim profilom, dva meseca borave u jednoj od novinskih, radijskih ili televizijskih redakcija.

Polaznicima programa osigurana je mesečna stipendija u visini 1.100 eura, mentor u redakciji u kojoj gostuju i pomoć pri traženju smještaja.

Uslov za prijavu na konkurs je radno iskustvo u novinarstvu i aktivno znanje nemačkog jezika.ž

Za prijavu na konkurs zainteresovani kandidati trebaju ispuniti obrazac (v. prilog); obrascu priložiti barem jedan ogledni rad s kratkim sadržajem na nemačkom i motivaciono pismo.

Prijave se izravno šalju na adresu:

Berliner Journalisten-Schule
Dr. Heiner Noske / Clemens Schöll
Karl-Liebknecht-Str. 29
D-10178 Berlin
Nemačka

ili e-mailom (kao .pdf-datoteke do 10 MB)na:
info@medien-mittler.de

Rok za prijavu na konkurs je 1. novembra 2012.

Opširnije informacije o programu naći ćete na stranici
www.medien-mittler.de