Home [treninzi] Javni poziv za drugi krug DOSITHEUS obuka

Javni poziv za drugi krug DOSITHEUS obuka

40
0

Posle uspešno održane prve obuke za preduzetništvo u kulturnim industrijama Srbije, Nezavisna organizacija za istraživanje i razvoj u neprofitnom i kreativnom sektoru, ACADEMICA – Akademska grupa iz Beograda, u saradnji sa UNESCO katedrom za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost UNESCO , Otvara drugi javni poziv za učešće u DOSITHEUS programu profesionalnog razvoja za preduzetništvo u kulturi koji za cilj ima jačanje kapaciteta i stručnu podršku razvoju preduzetništva u kulturnoj produkciji (kulturnim industrijama) koje obuhvataju sledeće delatnosti/industrije:

· Izdavaštvo (knjige i časopisi),

· Muzičku produkciju,

· Stare zanate i kulturni turizam

· IT & proizvodnju softvera,

· Grafički dizajn, produkt dizajn i kreativne ateljee,

· Filmsku i video produkciju,

· Pozorište i izvođačke umetnosti,

· Vizuelne umetnosti (privatne galerije i radionice),

· Arhitekturu & unutrašnju dekoraciju.

Pozivamo kreativce samostalne umetnike, udruženja građana, preduzetnike i preduzeća iz navedenih oblasti i pre svega, iz nerazvijenih, slabo razvijenih i ruralnih krajeva Srbije koji imaju konkretnu preduzetničku inicijativu, ideju za razvoj posla ili postojeći posao koji žele da unaprede, da se prijave za drugi krug obuke kroz koji će moći da dodatnim znanjima unaprede poslovanje ili započnu sopstveni posao u kulturnoj produkciji/kulturnim industrijama.

Obuka se održava u septembru tekuće godine i sastoji se iz dva dela: praktične obuke u 10 modula i mentorskih usluga. Kao bonus, polaznicima su omogućeni besplatna promocija u okviru veb direktorijuma kreativnog sektora Srbije i mogućnost dobijanja podsticajnih grantova, kroz fond čije je osnivanje u toku u saradnji sa privatnim i javnim sektorom. Broj polaznika obuke je ograničen, a sve usluge (edukacija, mentorska podrška, izrada veb kataloga i promocija) su besplatne, uz mogućnost dobijanja podsticajnog granta za razvoj posla. Pogledajte rezultate evaluacije prve DOSITHEUS obuke za preduzetništvo u kulturnim industrijama Srbije održane na Mokroj Gori od 05-08. jula 2012.

Pošaljite nam vašu biografiju/profil organizacije i motivaciono pismo u kojem predstavljate svoju preduzetničku ideju na academica@academica.rs.

Rok za apliciranje je 15. avgust 2012. godine u 17h.

Najbolje ideje za razvoj preduzetništva u kulturnim industrijama kroz DOSITHEUS projekat izabraće stručna nezavisna komisija o čemu će polaznici biti obavešteni 10. septembra.

Dodatne informacije dostupne su putem maila katarina@academica.rs i telefonom na 063.85.777.10.

Više ovde >>