Home [konkursi] Konkurs: “PADOR radionice”

Konkurs: “PADOR radionice”

72
0

TACSO kancelarija u Srbiji raspisuje poziv za predstavnike  Organizacija Civilnog Društva da konkurišu za radionice koje imaju cilj da pomognu organizacijama da se registruju u PADOR bazi a  koje će se održati tokom oktobra i novembra  u Vrscu, Beogradu, Jagodini i Vranju.

Cilj obuka je pomoc organizacijama da se registruju u PADOR bazi kako bi ispunile neophodan uslov za apliciranje i dobijanje grantova iz EU. Tokom radionice, svi ucesnici ce proci kroz proces registracije, cime ce dobiti PADOR broj. Odabrani kandidati/kinje ce biti naknadno obavesteni o datumu i mestu odrzavanja radionica!!!  Radionice traju prosecno par sati.

Da bi učestvovali na obukama, potencijalni kandidati su u obavezi da pošalju prijavu na adresu prijava.rs@tacso.org sa naznakom :“ PADOR radionice“ a najkasnije do 7. septembra  do 17 časova. Aplikacioni dokument  preuzmite ovde.

Ispred jedne organizacije može konkurisati samo jedna osoba. Sve troškove održavanja obuke snosi TACSO kancelarija, putni troškovi učesnicima/ama će biti pokriveni u visini autobuske karte.

U prilogu vam saljem uputstvo, na zalost na engleskom, a koje mozete naci na web stranici na kojoj ce te  i zapoceti proces registracije u PADOR-u   http://ec.europa.eu/europeaid/work/onlineservices/pador/index_en.htm

da bi se registrovali u PADOR-u potrebne su vam sledece informacije i neohodno je da ih obezbedite pre dolaska na radionicu :

  1. E-mail adresu – idealno bi bilo da postoji adresa organizacije i osobe koja vrši registraciju. Napominjemo da je potrebno poznavati i lozinku za pristup navedenom e-mailu i da mora biti moguće mailu pristupiti preko web stranice. Ukoliko nemate takvu e-mail adresu možete sebi odnosno svojoj organizaciji lako otvoriti takav e-mail nalog na Gmail-u.
  2. Skenirani statut organizacije
  3. Potrebno je raspolagati sledećim podacima:
  • Puni naziv organizacije
  • Skraćeni naziv ili AKRONIM
  • Identifikacionii broj:
  • PDV broj (ukoliko je organizacija registrovana kao PDV obaveznik)
  • Mesto gde je registracija izvršena:
  • Datum registracije:
  • Adresa:
  • Zemlja

Druga grupa podataka koju treba obezbediti pre dolaska na radionicu odnosi se na:

1. Sektor u kojem radite (koliko godina već radite u sektoru, broj projekata, okviran iznos donacija za proteklih 7 godina).

2. Geografsko područje koje pokrivate u poslednjih 7 godina, okvirno broj godina koliko radite, okviran broj projekata koji su realizovani na tom području. Procena koliki je ukupan iznos utrošenih sredstava u označenom području.

3. Ciljna grupa

4.  Finansijski podaci za zadnje četiri godine (podaci moraju biti u saglasnosti sa finansijskim izveštajima za traženi period)

5.  Ukupan obrt, ukupan bilans ili budžet za svaku godinu pojedinačno (podaci treba da budu u skladu sa vašim završnim finansijskim izveštajima za svaku godinu pojedinačno)

Za zadnje četiri godine: godina, Izvor (donacije, članarine ili drugi oblici). Procentualno koliko se odnosi na koji izvor sredstava. Npr 30% donacije 20% članarine.

6.   Broj plaćenog i neplaćenog osoblja i njihova rodna struktura


Srdacan pozdrav,

TACSO Tim

Španskih boraca 24/3

11070 Novi Beograd

Phone/fax: +381 11 2129 372

Phone: +381 11 2129 373

Mobile: +381 63 105 7279

e-mail: sergej.vujacic@tacso.org