Home [akcija] FAMNAZ – festival alternativne muzike na jezicima nacionalnih zajednica

FAMNAZ – festival alternativne muzike na jezicima nacionalnih zajednica

99
0

mjuza33Udruženje za razvoj kulture “Elektrika” i Dom Omladine Pančevo predstavljaju

FAMNAZ – FESTIVAL ALTERNATIVNE MUZIKE NA JEZICIMA NACIONALNIH ZAJEDNICA

 

Petak 24. avgust i subota 25. avgust 2012, Dom Omladine Pančevo

FAMNAZ – festival alternativne muzike na jezicima nacionalnih zajednica održava se nulti put u Domu Omladine Pančevo 24. i 25. avgusta 2012. godine. Cilj prvog izdanja festivala je da svojom skromnom pojavom skrene pažnju na savremene i netradicionalne oblike reprezentacije stvaralaštva na jezicima lokalnih etničkih zajednica. Kao alternativu folklornom i tradicionalnom stvaralaštvu, FAMNAZ se fokusira na plesnu elektroniku, rock, inudstrial, ska i indie muziku, kao i film i strip na jezicima jednog broja od ukupno 23 etničke zajednice koje žive na teritoriji grada Pančeva. Nulto izdanja festivala nudi skromni program ograničen samo na mađarsku, slovačku i rumunsku zajednicu i specijalne goste iz Bosne, sa nadom i tendencijom da se ovaj koncept sledećih godina postepeno proširi na sve etničke grupe iz lokalne sredine.

PROGRAM:

PETAK 24. Avgust

20h – STRIP PROGRAM u holu Doma Omladine:

Otvaranje izložbe JUNGLE – savremeni rumunski strip

Predstavljanje strip-književnog časopisa SYMPOSION /Subotica/

Sitoštampa Symposion majica na licu mesta by Dr Gnoj – ponesite svoju konfekciju!

21h30min- DJ PROGRAM u bašti:

WE ARE CREEPZ /Temišvar, Rumunija/ – nu house/techno/post dubstep/uk bass www.mixcloud.com/Deepsoundz/

lokalna podrška: VHS SEX TAPES, Pančevo – funk/disco/deep house http://soundcloud.com/vhslive


SUBOTA 25. Avgust, 21.30 Bašta Doma Omladine – veče gitarske muzike

koncert bendova:

EL BUZZ /Pančevo/

SKAgetHER /ska bend iz Velike Moravice/Subotice/

BILLY ANDOL /indie rock, Sarajevo BiH/

MARIENFELD /industrial-metal-punk, Vojlovica, Pančevo/

detaljan info o programima:

JUNGLE je zbirka stripova koja okuplja radove jednog broja najaktivnijih rumunskih strip autora mlađe generacije. Urednik izdanja je Cristian Prandea, a radove izlažu George Roman, Sorina Vazelina , Maria Surducan, Ileana Surducan, Luca Jebeleanu , Tibi Cielo, Feather i Cristian Prandea.

Izložbu otvara strip autorica Sorina Vazelina iz Temišvara, kratkom prezentacijom nazanimljivijih strip izdanja na rumunskoj sceni u poslednjih par godina. Moderator: Vladimir Palibrk.

SYMPOSION je književni časopis iz Subotice koji poslednjih par godina objavljuje stripove inspirisane književnim predlošcima, u dvojezičnoj srpsko-mađarskoj varijanti. O aktivnostima redakcije Symposiona govore Sirbik Attila, urednik, i Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf, strip umetnik iz Pančeva.

Tokom prve večeri festivala, publika će moći da na licu mesta na svojim majicama odštampa grafike iz poslednjeg broja Symposiona, čiji je autor subotički strip autor Dr Gnoj. Www.myspace.com/drgnoj , i da po povoljnim cenama nabavi strip izdanja iz najnovije domaće i regionalne produkcije.

WE ARE CREEPZ je duo iz Rumunije koji se bavi elektronskom muzikom, sa posebnim fokusom na disco, nu disco, nu soul, cover dub, post dubstep, U.K.bass music, house i techno. Ova dva dj-a su se upoznali radeći zajedno na online radio projektu Groovy Gravy, a njihove dj setove možete poslušati na adresi www.mixcloud.com/Deepsoundz/

VHS SEX TAPES je dj team iz Pančeva čija popularnost enormno raste od nastupa do nastupa, zahvaljujući fenomenalnoj plesnoj atmosferi koju kreiraju tokom svojih setova. U svoj repertoar ubrajaju funk, disco, house, nu disco i electro numere. http://soundcloud.com/vhslive

EL BUZZ /Pančevo/

www.myspace.com/elbuzzband,

Lokalnu podršku gitarskom programu FAMNAZA, grupu EL BUZZ ne treba posebno predstavljati. Bend postoji od 2007. godine i od početka su okrenuti isključivo autorskom radu i modernom muzičkom izrazu, te ubrzo u pojedine pesme ubacuju klavijature, saksofon i trubu. Željni da svojim zvukom publiku, ali i sebe, oraspolože, pokrenu i zabave, El Buzzovci u prvi plan stavljaju univerzalne vrednosti: ljubav, toleranciju, zajedništvo… Krajem proleća 2010. samostalno izdaju album ’’Viva El Buzz !!’’ sa 10 autorskih numera, i zaraznim singlom ’’Na Na Na”.Trenutno, El Buzz priprema novi materijal za objavljivanje.

SKAGETHER

 http://www.myspace.com/skagether

SKAgetHER je bend čiji članovi dolaze sa cele teritorije Vojvodine, i koji na mađarskom jeziku izvodi fuziju ska, ska-punk i reggae muzike. Ta mešavina žanrova doprinosi dobroj atmosferi, i podstiče na ples. Pored gitara, bubnjeva i basa, truba i trombon daju energičnost ovom jedinstvenom sedmočlanom bendu koji postoji od 2009. godine, od kada često nastupaju u zemlji i inostranstvu. Prvi album su izdali 2010. godine, a novi album se očekuje tokom leta 2012 i, kako članovi sami kažu, “i dalje će stajati u službi SKA scene”.

BILLY ANDOL /Sarajevo, BiH/

www.myspace.com/billyandol

Specijalni gosti ovogodišnjeg festivala, sveža pojava na regionalnoj indie-pop-rock sceni, sastav Billy Andol iz Sarajeva kombinuje kvalitetnu produkciju, precizno odsvirane deonice na gitarama i prepoznatljive tekstove koji se bave svakodnevnicom, intimom savremenog čoveka i društvenom kritikom. Billy Andol vas svojim zvukom osvaja na prvi sluš, a na drugi već postaje vaš omiljeni bend.

MARIENFELD /Vojlovica, Pančevo/

 http://www.reverbnation.com/marienfeld

Projekat Željka Kolarika-Žex-a MARIENFELD je već 2005. godine skrenuo na sebe pažnju javnosti nesvakidašnjim kombinovanjem elemenata slovačke tradicionalne muzike i folklora sa modernim zvučnim izrazom. Žex je u sopstvenoj režiji vredno prezentovao svoj rad putem medija (kako u novinama, tako i na pojedinim radio i televizijskim stanicama (MTV Adria, RTV Vojvodina, TV Metropolis, Hit Nedelje 202 itd…), što je dovelo do toga da se za MARIENFELD čuje i van ograničenih lokalnih okvira. Projekat MARIENFELD je početkom 2008. zaživeo kao bend i poslednjih godina održao veći broj živih nastupa. Budući da izvodi sopstvenu verziju „Ethno-Gothic-Industrial-Metal“ stilskog izraza, sa tekstovima pesama na slovačkom jeziku, grupa MARIENFELD predstavlja svojevrstan egzotični fenomen na domaćoj muzičkoj sceni.

ULAZ NA SVE PROGRAME JE BESPLATAN!

Projekat se realizuje kroz partnerstvo Udruženja za razvoj kulture “Elektrika” i Doma Omladine Pančevo, uz finansijsku podršku Grada Pančeva i Fondacije za otvoreno društvo. Muzički urednik festivala je Živan Pujić Jimmy, realizaciju potpisuju Vladimir Palibrk, Oleg Misirača, Marija Milosavljević, Boris Stanić, Dragana Joksimović, Marina Balaž i Marina Grujić, uz nesebičnu podršku tehničkog i promoterskog tima Doma Omladine Pančevo. Logo festivala: Vuk Palibrk. Kontakt PR tima: 0621621673 /Vlada/, 0642438687 /Marija/, 0600181428 /Oleg/ www.facebook.com/famnaz2012