Home [njuz] Fakultet za preduzetni menadžment

Fakultet za preduzetni menadžment

164
0

pmbk  Adresa: Ulica Modene br. 5, 21000 Novi Sad
  Telefon: 021/450-893
  Faks: 021/450-893
  Sajt: http://www.fpmbk.edu.yu/
  E-pošta: info@fpmbk.edu.yu

 

O Fakultetu:

Fakultet za preduzetni menadžment je osnovan kao četvrti fakultet u sastavu Univerziteta "Braća Karić" iz Beograda po odluci Vlade Republike Srbije, rešenjem br. 022-05-122 / 98 -04 od 6. jula 1998. godine. Studije na Fakultetu za preduzetni menadžment traju četiri godine.        

Osnovne studije:

Osnovne akademske studije na Fakultetu za preduzetni menadžment traju tri, odnosno četiri akademske godine. Imaju 180 ESPB/ECTS bodova (trogodišnje) , odnosno 240 ESPB/ECTS bodova (četvorogodišnje). Nakon njihovog završetka student stiče prvo akademsko zvanje "Bachelor" – BSc, koje mu omogućava da se zaposli na tržištu rada ili da nastavi diplomske studije. Nastavni plan osnovnih akademskih studija Nastavni plan osnovnih akademskih studija obuhvata sedam smerova, i to: četiri smera u četvorogodišnjem trajanju i tri smera u trogodišnjem trajanju. Smerovi u ukupnom četvorogodišnjem trajanju (240 ESPB) su: Upravljanje preduzećem, Upravljanje razvojem, Kvalitet i reinženjering i Marketing. Smerovi u ukupnom trogodišnjem trajanju (180 ESPB) su: Preduzetništvo, Upravljanje ljudskim resursima i Informacione tehnologije u menadžmentu. Prva i druga godina studija su zajedničke za sve smerove, a na trećoj godini studija student se opredeljuje za jedan od smerova.

Smerovi:

Upravljanje preduzećem

Upravljanje razvojem

Kvalitet i reinženjering

Službe fakulteta:

Dekanat Fakulteta –  tel: 450-893 i 528-855

Studentska služba –  tel: 453-067, stu@fpmbk.edu.yu

Studentski Info:

Prijemni ispit

Ispit sadrži sledeće: test iz engleskog jezika, na osnovu kojeg se procenjuje nivo znanja kandidata, test sklonosti za zanimanje koji nije eliminacionog karaktera. Kandidat polaže pomenute testove po donošenju potrebne dokumentacije, individualno.