[ youth.rs ]

Fakultet za preduzetni menadžment

  Adresa: Ulica Modene br. 5, 21000 Novi Sad
  Telefon: 021/450-893
  Faks: 021/450-893
  Sajt: http://www.fpmbk.edu.yu/
  E-pošta: info@fpmbk.edu.yu

 

O Fakultetu:

Fakultet za preduzetni menadžment je osnovan kao četvrti fakultet u sastavu Univerziteta "Braća Karić" iz Beograda po odluci Vlade Republike Srbije, rešenjem br. 022-05-122 / 98 -04 od 6. jula 1998. godine. Studije na Fakultetu za preduzetni menadžment traju četiri godine.        

Osnovne studije:

Osnovne akademske studije na Fakultetu za preduzetni menadžment traju tri, odnosno četiri akademske godine. Imaju 180 ESPB/ECTS bodova (trogodišnje) , odnosno 240 ESPB/ECTS bodova (četvorogodišnje). Nakon njihovog završetka student stiče prvo akademsko zvanje "Bachelor" – BSc, koje mu omogućava da se zaposli na tržištu rada ili da nastavi diplomske studije. Nastavni plan osnovnih akademskih studija Nastavni plan osnovnih akademskih studija obuhvata sedam smerova, i to: četiri smera u četvorogodišnjem trajanju i tri smera u trogodišnjem trajanju. Smerovi u ukupnom četvorogodišnjem trajanju (240 ESPB) su: Upravljanje preduzećem, Upravljanje razvojem, Kvalitet i reinženjering i Marketing. Smerovi u ukupnom trogodišnjem trajanju (180 ESPB) su: Preduzetništvo, Upravljanje ljudskim resursima i Informacione tehnologije u menadžmentu. Prva i druga godina studija su zajedničke za sve smerove, a na trećoj godini studija student se opredeljuje za jedan od smerova.

Smerovi:

Upravljanje preduzećem

Upravljanje razvojem

Kvalitet i reinženjering

Službe fakulteta:

Dekanat Fakulteta –  tel: 450-893 i 528-855

Studentska služba –  tel: 453-067, stu@fpmbk.edu.yu

Studentski Info:

Prijemni ispit

Ispit sadrži sledeće: test iz engleskog jezika, na osnovu kojeg se procenjuje nivo znanja kandidata, test sklonosti za zanimanje koji nije eliminacionog karaktera. Kandidat polaže pomenute testove po donošenju potrebne dokumentacije, individualno.

Exit mobile version