Home [njuz] Festival “Organik lajv fest”

Festival “Organik lajv fest”

58
0

book2Festival “Organik lajv fest” (Organic Live Fest) čiji je cilj da ukaže na značaj zaštite životne sredine, obnovljivih izvora energije i zdravog načina života, počinje danas u Beogradu i trajaće do nedelje 24. juna.

Posetioci drugog “Organik lajv festa” moći će da u Topčiderskom parku prate predavanja o obnovljivim izvorima energije, organskoj proizvodnji, da uživaju u muzičkom programu, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Topčiderski park biće podeljen u nekoliko segmenata s nazivima na enegleskom: “Solar Stage”, “Organic Street”, “Energy Street”, “Hybrid Square”, “Recycle Corner”, “Lifestyle”, “Culture Area”, “Kids Area”.

Program UN za razvoj promovisaće projekat “Održivi saobraćaj u Beogradu” i upotrebu bicikla kao prevoznog sredstva, dok će kompanija “Micubiši” predstaviti električni automobil.

Biće predstavljeni “ekološka kozmetika” i elektronske cigarete, joga i pilates.

Biblioteka Grada Beograda će urediti biblioteku na otvorenom i ponuditi godišnju članarinu uz 50 odsto popusta i knjigu na poklon.

U parku će biti i bežična internet veza i solarni punjač za mobilne telefone.

U subotu 23. juna od 13.00 nastupiće grupa “Djura i mornari”, a od 19.30 glumac Ljubivoje Tadić izvešće predstavu “Arčibald Rajs – Čujte Srbi”.

Program festivala koji je prošle godine posetilo oko 4.000 ljudi, je na www.organiclivefest.com.

Festival su podržala ministarstva za zaštitu životne sredine, omladine i sporta, infrastrukture i energetike, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda, Kancelarija za evropske integracije, Privredna komora Srbije, Turistička organizacija Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda i UNDP.

 

Izvor : Beta