Home [akcija] mladibalkana.fm

mladibalkana.fm

56
0

mjuza35Prvi put u istoriji Sremski Karlovci će dobiti radio. Zahvaljujući projektu koji je finasnirala Evropska omladinska fondacija u Karlovcima će od 21. maja početi da se emituju reginalni i lokalni radio program. Po rečima koordinatora karlovačke Kancelarije za mlade Nemanje Tenjovića, ideja da se napravi onlajn radio u Karlovcima proistekla je iz preporuka Konferencije ambasadora mira. Na tom skupu održanom u oktobru prošle godine zaključeno je da treba poboljšati informisanje, mobilnost i bezbednost mladih, pa je u tom smislu i pokrenut ovaj projekat.

– Regionalni radio će se zvati „Mladi Balkana” i biće dostupan na http://www.mladibalkana.fm/ – kaže Tenjović. – Za početak četiri sata dnevno, od 18 do 22 časa biće emitovane informacije, a muzika 24 sata. Studenti sa novinarskog odseka Fakulteta za menadžment će pripremati program, kao i onaj na lokalnom radiju koji će biti emitovan na karlovačkom kablovskom infokanalu.
Ovaj projekat „težak” je oko 9.000 evra i pare su utrošene pre svega za radijsku i kompjutersku opremu. Studio će se nalaziti u potkrovlju Magistrata, za šta je adaptiran deo prostora. Kako Tenjović kaže, projekat traje do decembra, ali će biti uloženi svi napori da bude nastavljen.

Izvor: Anem