Home [konkursi] Da li razmišljaš da budeš kamp lider 2012. godine na jednom od...

Da li razmišljaš da budeš kamp lider 2012. godine na jednom od međunarodnih kampova u Srbiji?

60
0

note2Ako si već bio/la na kampovima do sada, znači da si jedan, tj. jedna u lavini od oko 100.000 volontera u svetu koji godišnje ostave svoj doprinos radeći nešto korisno, kako bi naša planeta bila mirnije, lepše i zdravije mesto za život. To je preko 3 miliona volonterskih sati na preko 3000 volonterskih kampova u toku godine. Neki od vas su se sigurno zapitali kakav je učinak volontera u svetu i neke od vas je sigurno zainteresovalo da vaš skup volonterskih sati iz godine u godinu bude drugačije utrošen, videći i u tome način da se napreduje. Tako nam se javljate sa željom za dugorocnim volontiranjem, organizovanjem nekih lokalnih akcija u vašem gradu ili – željom da budete ovog puta vi kamp lideri.

Mladi istraživači Srbije već dugo godina edukuju pojedince koji, podstaknuti kampovima ili drugim vidom aktivnog učešća u društvu, pokazu interesovanje za daljim ličnim izazovima. Biti koordinator međunarodnog volonterskog radnog kampa je sledeći prirodan korak jednog aktivnog volontera MIS-a. Time postajete deo uže porodice Istraživača i koristite sve povlastice koje time dobijate zajedno sa odgovornostima. Naime, onaj ko se odluči da postane kamp-lider prolazi kroz niz obuka, predstavlja Istraživače na međunarodnim seminarima i stiče znanja o međuljudskim, međukulturnim, međunarodnim odnosima, kako bi stasao u osobu spremnu da bez poteškoća koordinira jednu tako specifičnu grupu u tako specifičnim uslovima kao što je međunarodni volonterski kamp.

Ako prepoznaješ u sebi želju i potrebu da se obrazuješ van škole ili fakulteta, „na terenu“ i na pravoj životnoj pozornici, ovim te pozivamo da se već sada prijaviš da postaneš KAMP-LIDER. Potrebno je da imaš iskustvo na makar dva međunarodna radna kampa i da imaš iznad 20 godina (ako ne ispunjavaš ove uslove, a misliš da si kao stvoren/a da budeš kamp lider, ubedi nas). Popunjavanjem upitnika u prilogu, učinićeš taj prvi sledeći korak. Za njim slede sastanci, druženja, a i obuka kamp-lidera (Lider Training Seminar) od 24. do 27. maja (obavezno prisustvo), u Sremskim Karlovcima, u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine, i jedan od volonterskih kampova u Srbiji koji bi vodio, tj. vodila ti.

Mladi istraživači u saradnji sa loklanim partnerima ove godine predstavljaju 13 kampova. Za sam kamp se opredeljujete na obuci, u dogovoru sa nama, ali je već sada potrebno da navedete kampove koji bi vam odgovarali po temi i datumima.

Listu izabranih za obuku za kamp lidere objavićemo 14. maja a rok za slanje vaše prijave je 11. maj! Ako budete izabrani za obuku, ne znači da ste automatski izabrani i da budete kamp lider. To će biti odlučeno poslednjeg dana obuke.

Očekujemo vas !

Vaši Istraživači

———————————————-
MLADI ISTRAŽIVAČI SRBIJE – Volonterski servis Srbije 

YOUNG RESEARCHES OF SERBIA – Voluntary Service of Serbia
Bulevar umetnosti 27, 11070 Belgrade