Home [treninzi] Prolećni stručni seminar studenata tehnike Evrope „Together We Make Flying Safe”

Prolećni stručni seminar studenata tehnike Evrope „Together We Make Flying Safe”

73
0

sample2Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd (Board of European Students of Technology) ovog proleća organizuje internacionalni stručni seminar na temu bezbednosti u vazduhoplovstvu, pod nazivom “Together We Make Flying Safe”. Kurs će se održati u periodu od 11. do 21. maja, na Mašinskom i Saobraćajnom fakultetu u Beogradu.

Učestvovanjem na ovom seminaru 24 studenta sa 19 evropskih univerziteta, zajedno sa kolegama sa Univerziteta u Beogradu, imaće priliku da steknu nova znanja iz oblasti u vezi sa konstrukcijama i bezbednošću u vazduhoplovstvu. BEST kao organizacija koja širom Evrope podstiče saradnju univerziteta, kompanija i studenata, kroz ovakve događaje želi da intezivira razmenu znanja i kulturnih vrednosti mladih širom Evrope.

Po prvi put, prepoznavši veliko interesovanje od strane studenata za temu letenja, BEST ove godine bira oblast vazduhoplovstva kao temu seminara. Na taj način želimo da ispromovišemo našu zemlju – koja neguje ovu tradiciju vec više od 100 godina unazad. Takođe, veoma nam je bitno da pred budućim inženjerima iz cele Evrope opravdamo nekadašnju dobru reputaciju i povećamo interesovanje za ovu struku među domaćim studentima.

BEST Beograd daje priliku, kako domaćim, tako i stranim studentima koji dolaze da se usavršavaju u Srbiji, da razmenjujući iskustva i znanja steknu uvid u metode rada na drugim fakultetima, postavljajući osnovne ciljeve seminara:

 

  • pružanje temeljnog znanja putem predavanja renomiranih profsora Beogradskog univerziteta i stručnjaka iz kompanija;

  • praktičan rad putem studija slučaja i raznih radionica, kao i kroz posete institutima, aerodromima, muzejima i kompanijama;

  • stvaranje novih kontakata i poznanstava kroz timski rad na projektu;

  • upoznavanje sa kulturom, običajima i načinom života u Beogradu i Srbiji;

  • polaganje završnog testa sastavljenog od strane profesora i stručnjaka iz kompanija, na kome se ocenjuje stečeno znanje;

  • dobijanje ESPB bodova, koji se na većini univerziteta u Evropi priznaju.

 

Za više informacija o seminaru i načinu prijave posetite internet prezentaciju www.spc2012.best.rs , kao i prezentaciju Udruženja www.best.rs .