Home [konkursi] Redakcija časopisa Škrip, poziva pisce, pesnike, fotografe, ilustratore, mlade naučnike, društvene teoretičare...

Redakcija časopisa Škrip, poziva pisce, pesnike, fotografe, ilustratore, mlade naučnike, društvene teoretičare studente i književne kritičare

38
0

vesti5Redakcija časopisa Škrip, poziva pisce, pesnike, fotografe, ilustratore, mlade naučnike, društvene teoretičare studente i književne kritičare da se uključe u izradu sledećeg broja ovog perspektivnog časopisa i da podnesu svoje radove za objavljivanje u sledećem, majskom broju časopisa. Časopis škrip je mladi časopis koji je izašao sa idejom da mladim i neafirmisanim, a društveno angažovanim, teoretičarima, piscima i pesnicima omogući medijum kroz koji bi mogli afirmisati svoj rad, usavršiti svoje sposobnosti i stupiti u dijalog sa ljudima sličnih interesovanja. Ukoliko se prepoznajete u ovom opisu, voleli bismo da vidimo i vaše radove.

Što se tiče društvene teorije, nakon mnogo diskusija, odlučili smo da tema sledećeg broja, u svetlu trenutne globalne diskusije i skorašnjih studentskih protesta u Srbiji, bude posvećena obrazovanju. I imenovali smo je „Žeđ za znanjem“. Šta je obrazovanje, šta je znanje, ko upravlja obrazovanjem, ko upravlja studentima, da li treba proizvoditi za tržište ili protiv tržišta, da li treba znati ili umeti? Posebno nas zanimaju vaši osvrti na studentske proteste u Srbiji, regionu, kontinentu ili, što da ne, svetu, na to koliko su i da li su bili uspešni, koja su pitanja postavili, a koje sprege razotkrili? Na kraju, šta dalje u ovakvim okolnostima, i u kojim se uopšte okolnostima nalazimo? Pitanja je, kao i uvek puno, a odgovora će biti, nadamo se, još više.

Sa druge strane, umetnost ne trpi granice, pa je i tema, kao i budućnost, slobodna i bezgranična, mada bi bile pozdravljene i refleksije na temu predstojećeg broja. Ukoliko ste zainteresovani, svoje radove pošaljite na skrip@ooo.org.rs do 10. aprila. Na istom mail-u možete postaviti i eventualna pitanja uredništvu.