Home [akcija] Social business – jer želimo bolju budućnost za nas i naš grad

Social business – jer želimo bolju budućnost za nas i naš grad

32
0

sample_2AIESEC, međunarodna organizacija vođena od strane studenata, mladim ljudima pruža mogućnost da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi postali lideri i imali pozitivan uticaj na društvo. Imajući u vidu broj nezaposlenih u Srbiji, ova studentska asocijacija, 14. i 15. marta ove godine, organizuje konferenciju pod nazivom „Social business“. Ovom prilikom, svi učesnici konferencije će imati mogućnost da se upoznaju sa samim konceptom socijalnog preduzetništva i pisanjem biznis plana, neophodnog za sprovođenje procesa osnivanja sopstvenog preduzeća.

Socijalno preduzetništvo jeste relativno nov koncept radne integracije pojedinih društvenih grupa, čiji se razvoj stimuliše u celom svetu. Tako je i AIESEC pokrenuo projekat radi upoznavanja šire javnosti sa ovim pojmom. Pre svega, cilj ove konferencije jeste povećanje zaposlenosti u Nišu, kroz pružanje mogućnosti studentima i diplomcima da započnu biznis sa socijalnom komponentom.

 

Svi zainteresovani delegati pored prisustvovanja stručnim predavanjima i interesantnim i poučnim radionicama, mogu nakon konferencije u saradnji sa mentorima sastaviti biznis plan na osnovu sopstvene ideje. Najbolji od ovom prilikom sastavljenih biznis planova ostvariće mogućnost na materijalnu pomoć pri osnivanju datog preduzeća, a proglašenje najboljeg obaviće se 10. aprila ove godine.

 

Predlažemo Vam da za više informacija posetite sajt www.nis.aiesec.org.rs Takodje, svoja pitanja možete slati na mail nikoleta.djordjevic25@aiesec.net.

 

Prisustvovanjem na ovoj konferenciji možete značajno proširiti svoje znanje, upoznati eminentne ljude iz oblasti socijalnog preduzetništva, pronaći i primeniti ideju o pokretanju sopstvenog biznisa, obezbediti sopstvenu radnu integraciju i smanjiti nezaposlenost u svom gradu.

 

Zato dođite da zajedno otvorimo socijalno preduzeće i učinimo naš grad bojim.